["Бакхус"] Още по темата Да старееш вкусно Собственикът на бутиковия

...
["Бакхус"] Още по темата Да старееш вкусно Собственикът на бутиковия
Коментари Харесай

Кои са лекторите в церемонията "Ресторант на годината Бакхус 2017, Acqua Panna & S. Pellegrino"

[ "Бакхус "] Още по тематиката
Да старееш вкусно

Собственикът на бутиковия хотел-ресторант " Хеброс " в Стария Пловдив Георги Ташев за формулата на трайния триумф
31 мар 2017
L’Instant е спечелилият в състезанието " Ресторант на годината, Бакхус, Acqua Panna & San Pellegrino ".
3 апр 2016 Най-вкусният конкурс в България – " Ресторант на годината Бакхус 2017, Acqua Panna & S. Pellegrino ", който тази година се организира за седемнадесети следващ път, е на финалната си права. Кои са най-хубавите заведения за хранене в осемте категории на надпреварата и кой ще вземе огромния приз тази година ще стане ясно по време на 6-степенна церемония вечеря на 29 март.

Тази година обаче уредниците от списание " Бакхус " за първи път оферират и нещо друго: извънреден лекторски панел, който ще се организира в първата половина на деня. Пет изключителни персони идват особено в София, с цел да споделят своя професионален опит и познания. В няколко потребни и вълнуващи часа те ще оказват помощ на публиката си да навлезе по-дълбоко във висшата кулинария и да опознае процесите в кухнята.

Ето и кои са те: Емил Минев
Тема: Think Global, Cook Local и проява: " Златното яйце "

Емил Минев няма потребност от показване на експертите в България. Той е първият авангардист в страната с ресторанта " Талисман ", който основава още през 2005 година, изпреварвайки времето си. Има 27 години професионална кариера зад тила си като Executive Chef. От 2016 година началник Минев е на длъжността Culinary Art Director в Le Cordon Bleu, Лондон, като тази година световноизвестната кулинарна академия е сътрудник на състезанието.

Шеф Минев ще изнесе лекция на тематика Think Global, Cook Local, която ще бъде последвана от тематична проява с кодово име " Златното яйце ". Йордан Стефанов
Тема: Химия и микробиология в кухнята

Денят ще продължи с надарения академик, докторант по микробиология и блогър Йордан Стефанов, който ще ни опише за огромните микро процеси, които текат в кухнята.

В академичната сфера Йордан се занимава с проучване на микробни ензими, изолирането им от бактерии (биотехнологии) и техните приложения. Редом с това той е и притежател на уеб страницата " Наука и сериозно мислене ", който разпространява науката.

Лекцията на тематика " Химия и микробиология в кухнята " ще подчертава и върху някои любопитни обстоятелства за човешкото усещане на околната среда или по какъв начин изборът на форми, цветове и текстури въздейства върху усета и апетита. Павел Павлов
Тема: Световните трендове в сладкарството и бъдещето на здравословните десерти

Талантливият сладкар Павел Павлов е ученик на HRC Culinary Academy. През 2010 година отпътува за Норвегия, където работи в ресторанта с една звезда Мишлен Renaa, както и в Bølgen og Moi и Tango. Там открива пристрастеността си към сладкарството. Това го подтиква да отиде в Норвежкия институт по гастрономия и не след дълго става първият чужденец позволен в националния тим на Норвегия. През 2016 година тимът печели два златни медала и се подрежда на четвърто място в света в Олимпийските кулинарни игри в Ерфурт, Германия.

С този незабравим бекграунд чаровният началник Павлов ще опише за международните трендове в сладкарството и бъдещето на здравословните десерти. Илиан Илиев
Тема: Усещане за храна

Кулинарният фотограф и учител в HRC Culinary Academy в София Илиан Илиев ще показа опита си, какво е да имаш " възприятие за храна ", кои са новите трендове и разнообразни техники, които обича да употребява в работата си.

Професионалният му път стартира като фотограф-журналист, преди да се реалокира в Лондон и да стартира нова кариера в областта на комерсиалната снимка. Днес той има над 30-годишен опит в кулинарната снимка, работил е със списания, с огромни търговски вериги и в областта на рекламата на локално и на интернационално равнище. Публикувал е две книги, които са наградени с Best in the World от състезанието Gourmand International. Илиян Илиев работи от студиото си в Кеймбридж, а два пъти в годината води курс по кулинарна снимка. Чиро Фонтанези
Тема: Професионален food and wine pairing

Чаровният италианец Чиро Фонтанези ще вкара публиката си в света на виното и по какъв начин то вярно се съчетава с храна. Любопитен факт в неговата биография е, че първата му обич е математиката - по тази причина той става инженер. Но един прелестен ден открива супертосканските виновност и от този момент се посвещава напълно на същинската си пристрастеност - виното. В следствие приключва Международното учебно заведение по италианска кулинария АЛМА и пази тапия трето равнище от Италианската асоциация на сомелиерите (AIS). В лекцията си той ще показа тънкостите и новостите в областта на професионалния food and wine pairing.

Лекторската стратегия на състезанието " Ресторант на годината Бакхус 2017, Acqua Panna & S. Pellegrino " е подобаваща както за експертите, които се интересуват от работата на своите сътрудници, по този начин и към тези, които занапред прохождат в сектора, а също и за ценителите, които обичат тематиките свързани с гурме прекарвания.
Подробности за програмата, галавечерята и записването можете да намерите на www.bacchus.bg/lectors.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР