Бахамите са желана дестинация за развлечения на крипто-предприемачите(снимка: CC0 Public

...
Коментари Харесай

Фалирала криптоборса похарчила $40 млн. за хотели на Бахамите


Бахамите са мечтана дестинация за развлечения на крипто-предприемачите
(снимка: CC0 Public Domain)

Нашумялата борса за криптовалута FTX, която разгласи банкрут през ноември, е употребила парите на клиентите си освен за съмнителни транзакции и закупуване на скъпи парцели само че чиновниците, само че и за първокласни хотели и развлечения на Бахамските острови.

Подразделението на FTX на Бахамите е похарчило 40 милиона $ за малко повече от девет месеца за хотелско настаняване, развлечения и полети, съгласно документите за фалит, подадени в Делауеър, на които се базира Business Insider.

Дъщерната компания FTX Digital Markets Ltd. със седалище в Бахамите не е получавала никакви приходи от клиенти, само че обилно е харчела средствата на вложителите. Между януари и септември 2022 година компанията е похарчила 15,4 милиона $ за първокласни хотели, домове и жилища на чиновниците.

По-голямата част от тази сума, към 5,8 милиона $, е изхарчена за личен състав, живеещ в крайбрежния хотел Albany, който има лично яхтено пристанище и голф игрище. 3,6 милиона $ са изхарчени за 4-звездния Grand Hyatt, където най-евтината стая коства 369 $ на вечер, а още 800 000 $ е погълнал петзвездният Rosewood, където нощувката коства най-малко 1100 $.
още по темата
Сам Банкман-Фрид, съосновател и някогашен основен изпълнителен шеф на FTX, е живял в пентхаус за 30 милиона $ в курорта Albany Bahamas преди да бъде задържан.

FTX също е похарчила 6,9 милиона $ за „ храна и развлечения ”, съгласно правосъдните документи. Други 3,9 милиона $ са отишли за полети, а повече от 500 000 $ за „ пощенски разноски и доставка ”.

Сам Банкман-Фрид е съден по осем обвинявания, в това число машинация и нелегално финансиране на предизборна акция. Ако виновността на Банкман-Фрид бъде потвърдена по всички обвинявания, той може да получи 115 години затвор. Бившият основен изпълнителен шеф на FTX отхвърли да се признае за отговорен.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР