Бъдещото коалиционно управление се базира на договорки между „Продължаваме промяната“

...
Бъдещото коалиционно управление се базира на договорки между „Продължаваме промяната“
Коментари Харесай

Слави Василев: Победата на Радев е тотална, на мястото на Борисов ще застане негов министър


" Бъдещото съдружно ръководство се базира на сделки сред „ Продължаваме промяната “ и всяка една от другите три партии, които построяват обединението ".

Това съобщи в „ Тази заран “ журналистът Валерия Велева. Според нея е обикновено водачите и на четирите партии да се подпишат под съдружното съглашение, а не всеки под друг документ. По думите ѝ обаче има някаква информация, която не се оповестява и това може да разклати стабилността. Допълни, че тя чака да има държавно управление.

Политологът Слави Василев разяснява, че хората се надяват да има смяна, освен кабинет. Според него поръчките, направени по време на консултациите, са обнадеждаващи.
„ От 1989 година всички държавни управления са новаторски – новаторски болшинства бяха на Царя, на Станишев, даже на Борисов. Тази думичка не би трябвало да използваме толкоз постоянно, тъй като се е изпразнила от наличие “, разяснява Велева.

Според журналиста първите „ подводни камъни “ ще се появяват в опита им да закрият КПКОНПИ и отстраняването на основния прокурор Иван Гешев.



Относно консултациите при президент Румен Радев Велева сподели: „ С първите си думи президентът се обърна към Кирил Петков с гледище да чуе тяхната позиция Северна Македония. Такава в този диалог обаче не чухме “. Василев от своя страна уточни, че по този начин президентът е посочил, че държи на тематиката: „ Победата на Радев е тотална – на мястото на Борисов ще застане негов министър. Волята на президента за възобновяване на държавността ще бъде обект на идващото постоянно държавно управление. "

Валерия Велева разяснява, че обединението няма да е четворна, а петорна, като формулата за ръководство ще бъде 4:4:4:4:3, а не 8:4:4:3.

„ В това държавно управление има един решителен фактор – президентът, който ще има четирима свои хора – Кирил Петков, Асен Василев, Стефан Янев и Бойко Рашков “, сподели тя.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР