Бъдещият пазар на летящи таксита би могъл да достигне 35

...
Бъдещият пазар на летящи таксита би могъл да достигне 35
Коментари Харесай

Летящите таксита имат обещаващо бъдеще

Бъдещият пазар на летящи таксита би могъл да доближи 35 милиарда $ през 2035 година, само че зависи главно от развиването на електрическите акумулатори и от самостоятелните технологии, с цел да донесе гражданска война в градското напредване. Това се показва в изследване на нюйоркската консултантска компания Оливър Ваймън (Oliver Wyman), представено от " Франс прес ".

През 2035 година пазарът на летящи таксита ще обхване сред 60 и 90 града в света, ще бъде за над 35 милиарда $ и ще включва от 40 хиляди до 60 хиляди летящи електрически таксита, сочи изследването. В бранша към този момент са вложени 2 милиарда $ и се създават 170 прототипа, 80 % от тях от стартъпи, посочи сътрудникът в консултантската компания Гийом Тибо.

Първи първообраз на летящо такси на немската компания " Фолокоптер " (Volocopter) към този момент извърши тестови полет в Сингапур на 22 октомври. Гиганти като " Боинг " (Boeing), посредством филиала си " Орора " (Aurora), и " Еърбъс " (Airbus) със своя " Вахана " (Vahana) също са на линия.

В момента батериите разрешават полет от 20-25 минути за двама пасажери, само че потенциалът им се усилва с 3 % годишно. Разработването на автономността на транспортното средство и способността му да се движи без водач ще разреши понижение от 30 до 40 % на разноските на седалка, съгласно създателите на изследването. " С автономията и батерията летящото такси ще стане рентабилно с полет за 50 евро ", пресмята Тибо.

Този тип превоз, въпреки и да не е единствено за богати клиенти, не цели да замести публичния превоз и не би трябвало да обгръща повече от 1 % от напредванията до 2030 година. Още повече че към този момент не е създадена система за ръководство на въздушния трафик на ниска височина. Много е значимо пазарът на летящи таксита да обхване задръстените мегаполиси в Азия (Кантон, Сингапур...) и в Северна и Южна Америка (Лос Анджелис, Сао Пауло), показва създателите на проучването.

Въпрос на време е, твърди Гийом Тибо. И най-трудното в тази пътна карта евентуално ще бъде не технологията или узаконяването на апаратите, а методът, по който обществото приема да се лети в самоуправляващо се такси, прибавя той. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР