Бъдещият коалиционен партньор на Зелените ще трябва да затвори двадесетте

...
Бъдещият коалиционен партньор на Зелените ще трябва да затвори двадесетте
Коментари Харесай

Германските Зелени поискаха от бъдещия си коалиционен партньор да затвори 20 топлоцентрали

Бъдещият съдружен сътрудник на Зелените ще би трябвало да затвори двадесетте най-замърсяващи топлоелектрически централи, в случай че желае те да вземат участие в управническа коалиция след изборите този месец. Това споделиха съпредседателят на Зелените Джем Йоздемир, представен от " Ройтерс ".

Друго условие към " което и да било държавно управление " ще е да заделя по 1 милиард евро всяка година за възстановяване на градския превоз и велоалеите и да лобира за по-ефикасна търговия с въглеродни излъчвания на европейско равнище.

Борбата против климатичните промени би трябвало да е " философията " в основата на идващото ръководство поради метеорологичните феномени от последните месеци, от наводненията в Германия до сушата в Южна Европа, добави той. " Сякаш природата се пробва да приказва с нас ", сподели Йоздемир пред публицисти на лодка, зареждана със слънчева сила в Берлин, която по-късно в понеделник мина край канцеларията на Меркел.

Миналата седмица Зелените отхвърлиха концепцията за трипартийна коалиция с християндемократите на Меркел и Свободните демократи (FDP). Йоздемир сподели за репортерите, че сред неговата партия и либералите има голяма бездна, и напомни изявления от членове на FDP, съгласно които концепцията за връзка сред климатичните промени и метеорологичните феномени от последните месеци като образец за " подправени вести ". Въпреки това той даде да се разбере, че Зелените ще " приказват с всички, само че не и за всичко ".

Според изследванията поддръжката за Зелените е към 8 на 100. Изследване на организация " Форса " сочи, че близо половината германци биха желали да ги видят в идващото държавно управление.

" Вместо да станем международни първенци в запазване на климата, ние сме международни първенци в лигнитните въглища ", сподели Йоздемир по отношение на проучване от предходната седмица, съгласно което задачите за понижаване на въглеродните излъчвания на Германия до 2020 година няма да бъдат изпълнени и се усилват в последните години. Досега Меркел подхожда внимателно към концепцията, която самата тя загатна - поетапно прекъсване на електроцентралите, употребяващи лигнитни въглища, защото тя би засегнала десетки хиляди места.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Изборите в Германия (111)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР