Бъдещите хромбуци вероятно ще използват и собствен чипсет на Google(снимка:

...
Бъдещите хромбуци вероятно ще използват и собствен чипсет на Google(снимка:
Коментари Харесай

Google подготвя собствена SoC за хромбуци и таблети


Бъдещите хромбуци евентуално ще употребяват и личен чипсет на Гугъл
(снимка: CC0 Public Domain)

Гугъл може да последва образеца на Apple и да създаде свои лични хардуерни платформи за преносими компютри (в частност хромбуци ) и таблети, съгласно източници, осведомени с проектите на компанията.

Интернет колосът явно няма да се задоволи единствено със смарт телефоните Pixel 6 и 6 Pro, когато става въпрос за прекосяване към лични платформи. Според обява на, след няколко години може да се появят компютри и таблети с неповторими SoC (система на чип) на Гугъл.

Твърди се, че Гугъл към този момент създава хардуерни платформи за хромбуци и таблети. Първата такава SoC евентуално ще дебютира в устройство от този вид още през 2023 година Така Гугъл ще приложи метода на Apple, несъмнено, поправен съгласно разликите в бизнес модела на компанията и пазарните ѝ позиции.

В случая Гугъл наподобява в по-добра позиция от Apple, защото не е належащо да основава безусловно високопроизводителни хромбуци. В допълнение, компанията може да продължи да си партнира със Samsung.

Пазарните наблюдаващи допускат, че SoC Tenzor, която се появи в новия Pixel, е създадена от Гугъл в съдействие със Samsung или може да е анулирана SoC Exynos, основана от корейския производител.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР