Бъдещето се нуждае не само от традиционните умения, които дава

...
Бъдещето се нуждае не само от традиционните умения, които дава
Коментари Харесай

Напът сме да навлезем в Индустрия 4.0 и ерата на изкуствения интелект

" Бъдещето се нуждае освен от обичайните умения, които дава образованието, само че и от новаторски умения, адаптивност и междукултурно съдействие ", сподели Тери Ли, общоприет управител на " Хуауей Технолоджис България " по време на интернационален конгрес на тематика " Иновативно обучение и специалности на бъдещето ", проведен от Висшето учебно заведение по телекомуникации и пощи.

" Напът сме да навлезем в индустриалната 4.0 гражданска война и ерата на изкуствения разсъдък. Младите хора през днешния ден могат да станат водачи в индустриалната 4.0 епоха на следващия ден. Ние би трябвало да намерим пресечната точка сред обичайното преподаване и нововъведенията, предоставени от цифровата промяна. Традиционното образование може да бъде мотор на нововъведенията и да се приложи в образованието, медицината, превоза и всички области на живота ни ", сподели още Тери Ли.

Според генералния управител на " Хуауей Технолоджис България " някои промишлености могат да бъдат наранени от иновационните технологии и когато тези промени настъпят, бизнесът и образованието би трябвало да си сътрудничат, с цел да оказват помощ за развиването на гении , тъй че младежите да се приспособят към бъдещия пазар на труда и да бъдат по-конкурентоспособни.

" Чрез поощряване на творчеството, съдействието и ученето през целия живот новаторското обучение дава опция на студентите да станат приспособими, устойчиви и новаторски персони. Нека възприемем този метод към образованието и да работим дружно, с цел да оформим по-светло бъдеще за нашите възпитаници ", добави Тери Ли. Според него партньорството сред бизнеса и университета е основен фактор за новаторското обучение и може да бъде в две стъпки:
Реклама
Създаване на една платформа за обучение и бизнес. Чрез отворени полемики академичната общественост да знае от какви умения се нуждае бизнесът в бъдеще, тъй че образователните стратегии да бъдат приспособени към тези потребности. Сътрудничество с действителни планове. Студентите би трябвало да имат опцията да се срещат с най-новите технологии, да ползват на процедура наученото посредством теорията, да могат да се допрян до действителния свят и да надградят уменията, които имат, както и да се окуражават нововъведенията в образованието посредством разнообразни стратегии.

" За " Хуауей " един от главните фокуси е образованието. Като софтуерна компания разчитаме значително на уменията на хората, развиването на гении и придобиването на нови познания, тъй като това е същинският мотор за нововъведения и прогрес ", сподели генералният управител на софтуерния колос.

" Хуауей Технолоджис България " има подписани меморандуми за съдействие с едни от най-хубавите университети в страната , измежду които е и Висшето учебно заведение по телекомуникации и пощи. Съвсем неотдавна компанията подписа меморандум за тристранно партньорство сред Министерството на труда и обществената политика, Висшето учебно заведение по телекомуникации и пощи и " Хуауей Технолоджис България ", който има за цел да подкрепи придобиването на съществени цифрови умения от безработни лица, които желаят да се върнат на пазара на труда, а също по този начин от такива, които са изложени на риск от обществено изключване.

" Смятам, че точно такива партньорства водят до новаторски метод за приемане на познания и умения за искащите или нуждаещите се ", сподели Ли.
Реклама
Генералният управител на " Хуауей " показа, че сега освен България, само че и целият свят минава през двоен преход - зелен и дигитален. И с цел да бъде сполучлив този преход, са нужни взаимни старания, които стартират от образованието и се развиват в бизнеса точно посредством нововъведения.
Свързани публикации За трета поредна година Huawei започва стипендиантска стратегия 2 октомври 2023, 13:00 За втора поредна година " Хуауей Технолоджис България " награди отличници от Висшето учебно заведение по телекомуникации и пощи 11 септември 2023, 08:00
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР