Бъдещето на европейските институции, тяхното управление и многогодишната финансова рамка

...
Бъдещето на европейските институции, тяхното управление и многогодишната финансова рамка
Коментари Харесай

Среща на върха в Брюксел- ще се обсъжда бъдещето на институциите и бюджета на ЕС

Бъдещето на европейските институции, тяхното ръководство и многогодишната финансова рамка са главните тематики на неофициалната европейска среща на върха през днешния ден в Брюксел, на която ще бъде и министър председателят Бойко Борисов.

Официално тематиката брекзит не е на дневен ред. Но няма по какъв начин да бъде избегната, тъй като европейските водачи ще разискват управителните институции и бюджета след излизането на Англия, когато Съюзът безспорно ще е друг. Държавните и държавни ръководители ще обсъдят размера на бъдещия евробюджет и целите в него. После евродепутатите ще могат да одобряват или отхвърлят техните оферти.

Другата значима тематика през днешния ден е по какъв начин ще наподобява бъдещият европарламент. Броят на държавите-членки понижава, разумно е да намалее и броят на депутатите.

И защото това са въпроси, които ще вълнуват Европа след раздялата й с Англия, през днешния ден в Брюксел се срещат 27 държавни и държавни ръководители, колкото ще бъдат и страните-членки след брекзит.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР