Бъдещето на Европа, миграцията, сигурността, както и регионалното сътрудничество между

...
Бъдещето на Европа, миграцията, сигурността, както и регионалното сътрудничество между
Коментари Харесай

Румен Радев се среща с австрийския си колега

Бъдещето на Европа, миграцията, сигурността, както и районното съдействие сред Дунавските страни и вложенията са тематиките на днешните диалози сред президента Румен Радев и австрийския му сътрудник Александър ван дер Белен.

По обяд в двореца Хофбург стартират политическите диалози на Румен Радев в Австрия. След среща с австрийския президент Александър ван дер Белен той ще беседва и със служебния министър председател Бригите Бирлайн и с ръководителя на Народното събрание Волфганг Соботка. По самодейност на Румен Радев е планувана и среща с ръководителя на австрийския Конституционен съд проф. доктор Кристоф Грабенвартер, която по думите на Радев е по отношение на неговата самодейност, и в България да стане допустима самостоятелната конституционна тъжба.

Тази година означаваме 140 години дипломатически връзки сред София и Виена. Австрия е значим за България сътрудник в Европейски Съюз. Алпийската република е вторият максимален задграничен вложител у нас, а стокообменът през предходната година е повишен с над 7 % до повече от 1 милион и 300 хиляди евро.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР