Бъдеще за 20 семейства осигурява собственикът на Бонмикс“ ЕООД Любомир

...
Бъдеще за 20 семейства осигурява собственикът на Бонмикс“ ЕООД Любомир
Коментари Харесай

Инвеститор № 1 в Ловеч помага на младите

Бъдеще за 20 фамилии обезпечава притежателят на „ Бонмикс “ ЕООД Любомир Драганов Драматичният спектакъл чупи върхове, Старо Стефаново притегля туристите


ГАЛЕРИЯ ОТ ВЛЪЧВАНЕТО НА НАГРАДИТЕ В ЛОВЕЧ ВИЖ ТУК

Работа и развиване за 20 млади фамилии е обезпечил за две години вложител № 1 на Ловеч Любомир Драганов.

Той е притежател на „ Бонмикс “ ЕООД, която създава висококачествени фуражи и специфични артикули. Компанията има патентованите белтъчни първични материали с комерсиална марка „ Сънпро “. Тя прави протеин от слънчоглед - новаторски артикул, основан в лабораториите в Ловеч. За новаторските си разработки и по тази причина, че води града в бъдещето, компанията сграбчи премията за " Технологии " в акцията на " Стандарт " " Моят град - 10 аргументи да остана в Ловеч. Градът бе стъпка № 15 в самодейността на " Стандарт " " Моят град ".

Вие показвате по какъв начин ръка за ръка дружно с общината може да се работи за развиването на града, сподели губернаторът на област Ловеч Ваня Събчева, връчвайки премията на Драганов. Ние вършим всичко допустимо да оказваме помощ на младежите да останат в града и да го развиват, съобщи предприемачът.

" Хемус " ще усили Брутният вътрешен продукт с 20%

 Има доста аргументи да останеш в родния си град, само че за мен две от тях са най-важни - родолюбието и работните места, сподели националният представител от ГЕРБ Калин Василев, връчвайки премията в категория " Сигурност " на заместител шефа на Министерство на вътрешните работи комисар Цветозар Цанков.

Новите работни места ще дойдат със завършването на автомагистрала " Хемус ". Анализите демонстрират, че през 2022 година тя ще увеличи брутния вътрешен артикул на България с 20%, акцентира Василев.

Старо Стефаново чака нови туристи

 Архитектурният резерват Старо Стефаново справедливо бе отличен в категория " Туризъм ". Миналата година в България са осъществени 27 милиона нощувки с 8,4 млрд доходи, заяви Лили Арсова, шеф на дирекция „ Туристическа политика “ в Министерството на туризма, която връчи премията на кметския наместник Иван Джуров.

В Ловеч са регистрирани 136 000 нощувки, 128 000 от които - на българи. Градът е приел и 8000 чужденци. 2019 година е оповестена за година на вътрешния туризъм и аз се надявам, че тази премия ще спомогне за привличането на още посетители в Ловеч, сподели Арсова.

Десетки ловчанлии препълниха залата на художествената изложба за изложбата " 10 аргументи да остана в моя Ловеч ", проведена от " Стандарт ". 10 големи фото пана илюстрираха мотивите за горделивост на града. Първото и най-главно нещо, поради което си коства не просто да останеш в Ловеч, а да живееш за него, са хората, съобщи кметът Корнелия Маринова при представянето на преобразените през последните години знакови обекти в града. Тук хората са с темперамент, имат гражданска съвест и родолюбив заряд, сподели Маринова. И напомни, че назовават Ловеч " града на професорите ", тъй като той е дал на България 118 огромни персони - 12 учени, 105 професори и един космонавт - Георги Иванов.
" Стандарт " първи би алармата за ориста на Старата казарма - още преди години направи специфична полемика за опциите тя да се трансформира в парк. Днес тази концепция към този момент се осъществя, съобщи основният редактор на " Стандарт " Славка Бозукова.

ВИЖ ОЩЕ: Старата казарма ще стане зеленото сърце на Ловеч

Три награди за просвета
 В Ловеч културата е издигната в фетиш. Затова не инцидентно на стилната гала " Моят град " в тази категория бяха раздадени най-вече награди. Първата справедливо отиде при Драматичен спектакъл Ловеч, която бележи през последната година същински върхове.
През последния сезон той предложи на публиката 10 министър председатели. Всяка седмица на ловешка сцена гостуват външни постановки. Безумно съм щастлива от премията, само че преди всичко от това, че пристигнах да пребивавам и работя в този прелестен град, сподели шефът Биляна Петрова, получавайки грамотата си от Корнелия Маринова.

 Затова че разнася славата на Ловеч в Германия, Русия, Унгария и Франция, премия получи и Общинският духов оркестър. Отличието на ръководителя и диригент на оркестъра Тошко Рогашки бе връчено от заместител - кмета Венцислав Христов. Като дете си мислех, че в никакъв случай няма да стигна до София по автомагистрала " Хемус ", през днешния ден съм сигурен, че това ще стане напълно скоро. Пожелавам на оркестъра по тази автомагистрала да придвижи Ловеч в Европа, сподели Христов.
 Специална премия имаше и за най-старото читалище в Ловеч - " Наука-1870 година ". В края на годината означаваме 150-и празник, тук в нашето читалище са били първото театрално зрелище в Ловеч, първата оперета, първата музикална колекция, сподели ръководителят Стоян Георгиев. Той и секретарят на читалището Пенка Стаменова получиха грамотата си от Маргарита Николова от РУО - Ловеч.
 В категория " Образование " наградата бе за Професионалната гимназия по механоелектротехника, която от 60 години кове механически фрагменти за индустрията. Заедно с мен са моите възпитаници, които неотдавна завоюваха надпреварата за най-хубав млад лидер на МПС в конкуренцията на 90 професионални гимназии, учещи автомобилни специалности, сподели шефът инж. Ирина Стоенчева. Тя получи премията от Даниел Колев, заместник-кмет на Ловеч и ученик на влиятелното учебно заведение.
 В категория " Спорт " наградата бе за юношите на футболен тим „ Литекс “ (набор 2005 г.) с треньор Христо Данчев.

Наградата връчи Галя Маринова от ОББ Ловеч. Банката е главен сътрудник на акцията " Моят град ".
Малките танцьори от детския отбор към Центъра за личностно развиване в града изправиха залата на крайници с невероятните си осъществявания.  Церемонията приключи с овации за Мими Дочева, която показа на саксофон песента " Nothing`s gonna change my love for you ".

С поддръжка на:

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР