Бъдещата градина на света ще е в парк-остров Свобода в

...
Бъдещата градина на света ще е в парк-остров Свобода в
Коментари Харесай

Градината на света ще е в България. Няма да повярвате къде

Бъдещата градина на света ще е в парк-остров " Свобода " в Пазарджик. Тя ще бъде построена със съдействието на представители на кралските дворове в Европа и Близкия Изток, аристократи, посланици, консули и други дипломати в България, като всеки един от тях ще бъде поканен да обезпечи растителен тип, обичаен за неговата страна, който е кадърен да издържи на климатичните условия у нас.

 Проектът на
-->
Проектант на Градината на света е Landscape project, която разгласява плана в профила си във Facebook. Христо Стоичков взе участие в първата копка.

Идеята на общината е посредством този самобитен ботанически и дипломатически център в България да бъде изпратено ясно обръщение за това какъв брой значимо е през днешния ден да бъдем обединени в името на по-добър свят и по-добро бъдеще за децата.

 Проектът на

Инициативата ще има и учебен детайл, защото край всички дървета ще бъде сложена информация за дървесния тип, за изискванията на развъждането му, историята на страната, откъдето е, и най-после ще бъде изработен сборник с всичко, което е посадено.

Ще бъдат поканени студенти, които да организират своите на практика занятия и да вземат участие в саденето на дърветата.

В бъдещата Градина на света са планувани и кътове за хепънинги, за начинания на художници и скулптори.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР