Азиатските пазари на акции и щатските индексни фючърси бележат понижения

...
Азиатските пазари на акции и щатските индексни фючърси бележат понижения
Коментари Харесай

Азиатските акции и петролът поевтиняват днес

Азиатските пазари на акции и щатските индексни фючърси бележат намаления през днешния ден, откакто щатските акции поевтиняха през вчерашния ден, в резултат на опасенията към стягането на паричната политика на Федералния запас и по-слабите от предстоящите данни за стопанската система и за финансовите резултати на фирмите.

Азиатско-тихоокеанският показател на MSCI регистрира намаляване от 0.8%, до момента в който японският Nikkei губи 1.66%.

Цените на петрола паднаха внезапно и са на път да запишат първото си седмично намаляване за годината.

"Разпродажбите при щатските акции през вчерашния ден бяха брутални и това ще господства в азиатската търговия през днешния ден, " споделя пред Ройтерс Роб Карнел, старши икономист в ING в Сингапур.

"Има обаче и някои оптимистични неща, като по-акомодативната парична политика на Китай, " добавя той.

Nasdaq се намали в края на вчерашната сесия в Съединени американски щати и затвори със спад от 1.3%, до момента в който вложителите чакат с неспокойствие срещата на Фед през идната седмица за възможни детайлности към това по какъв начин централната банка на Съединени американски щати има намерение да се бори с инфлацията.

Фючърсите на Nasdaq губят 1% в азиатската сесия през днешния ден, като за това принос има и Netflix Inc, която след края на сесията през вчерашния ден предвижда слаб растеж в броя на клиентите си за първото тримесечие.

Пониженията доближиха и до Китай, като хонконгският главен показател губи 0.24% през днешния ден, откакто през вчерашния ден записа най-хубавия си ден от шест месеца. Индексът на китайските сини чипове CSI300 регистрира спад от 0.5% също, откакто през вчерашния ден беше записал растеж.

Китай намали главната си рента по ипотечните заеми през вчерашния ден, което беше следващият ход за облекчение на паричната политика, ориентиран в поддръжка на стопанската система.

Цените на петрола се намалиха на фона на усложненията, които страните от OPEC+ изпитват с постигането на таргетите си за нарастване на производството и в резултат на напрежението към Украйна.

Цената на щатския лек недопечен нефт падна с 2.44% до 83.46 $ за барел през днешния ден, до момента в който тази на брента се намали с 2.55% до 86.14 $ за барел.

Доходността по щатските 10-годишни държавни облигации за последно беше на равнище от 1.7791%, което беше най-ниското от седмица, откакто в сряда доближи двуседмичен връх от 1.902%.

Повишаващата се рентабилност по държавните скъпи бумаги оказа помощ на $ да нарастне по-рано през седмицата, само че през днешния ден доларовият показател остава съвсем без смяна.

Доларът обаче поевтинява по отношение на считаната за валута леговище японска йена, като падна до едноседмично дъно от 113.8.

Спот цената златото остава значително без смяна при 1 838.41 $ за тройунция.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР