Аз съм човек от региона, познавам добре общините, проблемите на

...
Аз съм човек от региона, познавам добре общините, проблемите на
Коментари Харесай

Делян Добрев: Въглищните централи отиват в историята

Аз съм човек от района, познавам добре общините, проблемите на хората. Надявам се да имаме правилна акция, да разясняваме политики и да поемаме задължения, а не да изпадаме в персонални нападки, които досаждат на хората. Това сподели пред БНР Делян Добрев, претендент за народен представител на ГЕРБ от региона на Хасково.

Той акцентира, че идващото десетилетие е десетилетието на енергетиката.

„ Въглищните централи нямат бъдеще, те са в предишното. Зелените технологии, тези за предпазване на сила, са тематиките за бъдещето на планетата. Затова международната политика не е принудително да бъдат затворени централите и рудниците, а да бъдат направени стопански неефективни. Това не значи, че няма обезщетителни механизми, които да оказват помощ на района и на хората - да им се намерят по-добре заплатени и по-хубави работни места, в това число свързани със зелената технология, с енергетиката “, изясни Добрев.

„ Ако го има АЕЦ „ Белене “, би трябвало да е план на частен принцип - страната или да не подсигурява, или да подсигурява минимална част от пазарния риск на участниците. В доста сфери на енергетиката има такива планове. Ако страната ще носи многомилиардни опасности за план със съмнителна икономическа успеваемост, е по-добре да не го направи “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР