Аз пък си мисля, че не е само до корупция.

...
Аз пък си мисля, че не е само до корупция.
Коментари Харесай

Борисов и ГЕРБ си отмъщават на центъра на София, който никога няма да ги обича

Аз пък си мисля, че не е единствено до корупция. ГЕРБ просто отмъщават на София и си имат аргументи за това:
 200 души стачкуваха под прозорците на Фандъкова поради ремонтите (галерия и видео)
1. Някога са пристигнали тук от дребни обитаеми места и са изпаднали в културен шок; почувствали са се принизени и недокрай-разбиращи, какво и за какво става. За което не престават да са афектирани и в този момент си връщат, тъй като в този момент могат.

2. Централните - най-градските - квартали на София в никакъв случай не прегърнаха нито Борисов (а той доста искаше), нито ГЕРБ. Сега и той и партията му най-накрая са разбрали, че в никакъв случай няма да получат самопризнание от тези, от които най-вече желаят такова. И си отмъщават по метода, по който са виждали като дребни там, където са расли и са били възпитавани. Може би по тази причина почнаха мъстта, преди години, с трамваите - признака на столицата.

А можеха всичките години, в които са таяли омраза към София, да ги употребяват, с цел да четат книжки, да вървят на спектакъл, да посещават изложения, както и курсове по положителни градски маниери.

Не споделям това на правилото " софиянец против селяндурите ". Казвам това като човек, от дълго време отписал се от софийското жителство, с което съм роден. Не съм тоест, огромен последовател на София; само че този архитектурен гнет, който Фандъкова и ГЕРБ изсипват върху града, минава всевъзможни граници, мислими и немислими.

Б. ред. - Коментарът на проф. Дайнов е от профила му във фейсбук.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР