Аз, Данаил Папазов, изпълнителен директор на Пристанище ТЕЦ Езерово и

...
Аз, Данаил Папазов, изпълнителен директор на Пристанище ТЕЦ Езерово и
Коментари Харесай

ТЕЦ Варна: Христо Иванов злонамерено ни вменява вина

" Аз, Данаил Папазов, изпълнителен шеф на Пристанище Топлоелектрическа централа Езерово и Топлоелектрическа централа Варна, заявявам, че нито един куб.см не е удълбочаван и не се планува да бъде удълбочаван по смисъла на тази поръчка в региона на Топлоелектрическа централа Езерово, а основната цел е удълбочаването на каналите до Варна Запад, което се намира на 11 км от Топлоелектрическа централа Езерово, и се удивлявам от всички злонамерени изявления в медиите ". Това се споделя в Декларация на Топлоелектрическа централа " Варна ", разпратена до медиите, в отговор на последните изказвания на Христо Иванов от Демократична България, че се удълбава каналът към пристанището на Топлоелектрическа централа " Варна ".

" Основно тезата, че цялото това удълбочаване се прави извънредно в наша изгода, се поддържа основно от медиите на господин Прокопиев посредством Спас Спасов, който очевидно не е наясно с тематиката, за която написа, и по политически подбуди от господин Христо Иванов, който злонамерено всекидневно ни вменява виновност ", написа още шефът на Пристанище " Топлоелектрическа централа Езерово " и на Топлоелектрическа централа " Варна ".

И разяснява: " Цялостната идея на Пристанище " Топлоелектрическа централа Варна " е система от канали и кейови уреди с друго предопределение - два канала свързват надлежно Черно море с Варненското езеро, а Варненското езеро - с Белославското езеро. Те са изкуствено прокопани и би трябвало да се удълбочават от време на време. ".

Посочва се, че по протежението на системата от канали и езера са ситуирани кейови стени, обособени по смисъла на законодателството като терминали.Част от тях са обществена държавна благосъстоятелност, а друга част са пристанищни терминали частна благосъстоятелност. Има и няколко нови плана, върху които се работи и се намират на разнообразни стадии на създаване.

Папазов прецизира, че общо всички терминали допускат заставане на към 60 кораба по едно и също време, като единствено 3 могат да бъдат на ТЕЦ-Езерово, т.е. 5% от тях.Той е безапелационен, че удълбочаването на канали 1 и 2 в Пристанище  Варна е стратегически план за България и в частност за Варна. Главната мярка за интегрираната транспортна тактика за разрешаване на проблемите, свързани с транспортната досегаемост, е точно удълбочаването на каналите.

С този план ще се реализира дълготрайно решение на актуалните проблеми за метод и маневриране на корабите и бъдещи потребности от нови маневрени зони, съгласно капиталовите планове на пристанищните оператори на всички терминали, ситуирани в региона на Пристанище Варна, показва се в позицията.

Допълва се, че планът се разисква от 2014 година и е включен през 2017 година в капиталовата стратегия на ДППИ за 2018. По това време пристанището ТЕЦ-Езерово е благосъстоятелност на ЧЕЗ.

Папазов декларира, че с реализирането на това удълбочаване на 14,50 м. ще се разреши на кораби вид Пост-Панамакс до 70 000 тона да посещават Варна. С това ползата на товародателите и на вложителите ще е по-голям.

Папазов твърди, че нито един куб.см не е удълбочаван и не се планува да бъде удълбочаван по смисъла на тази поръчка в региона на ТЕЦ-Езерово, а основната цел по негови думи е удълбочаването на каналите до Варна-Запад, на 11 км от ТЕЦ-Езерово.

Той отхвърля, че удълбочаването се прави извънредно в негова изгода.

Папазов акцентира, че екипът на сдружението е формиран от същински експерти и не се занимава с популизъм и политическа тема, акцентират от компанията. Те са натоварени с нелеката задача да експлоатират и модернизират актуалните уреди и съоръжение, което изисква тяхната оптималната централизация, акцентира той.

Данаил Папазов не према " цялата тази мръсотия, която се изля и се излива в ущърб " на компанията и все пак кани Христо Иванов на среща.

" Декларираме подготвеност и каним господин Христо Иванов, персонално, на място да извърши всички инспекции, които са му нужни, с цел да се запознае в елементи с обстоятелствата какво се случва в Пристанище " Топлоелектрическа централа Езерово ", написа още Папазов.

Нещо повече - от компанията са " подготвени незабавно след привършване на тази инспекция да го поканим да извърши всички нужни му инспекции и в Топлоелектрическа централа " Варна ", на по този начин наречената от него „ купчина желязо “ ".

Данаил Папазов благодари на сътрудниците си и на всички клиенти, които устояват на медийния напън.

" Всички тези медийни и политически офанзиви изискват от тях и огромна психическа резистентност, за което откровено им благодаря! Същото се отнася и за нашите клиенти, които са огромни интернационалните компании. Тези компании не вършат взаимни отстъпки, когато избират пристанищен оператор, а по-скоро са привлечени от висок професионализъм и качествена услуга, каквито намират при нас ", безапелационен е Данаил Папазов.

 http://epicenter.bg/upfiles/ez.png

 http://epicenter.bg/upfiles/ez2.png
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР