Авторите на тези научни открития за пореден път доказаха, че

...
Авторите на тези научни открития за пореден път доказаха, че
Коментари Харесай

6 невероятни изобретения, за които научихме неотдавна

Авторите на тези научни открития за следващ път потвърдиха, че напредъкът не стои на едно място. Армията на учени и изобретатели всекидневно се пробва да усъвършенства живота ни. Ето няколко научни изобретения, за които научихме през предходната година.

Компютърна мишка за хора без ръце

Разработчиците на тази джаджа са единадесетокласник от град Кушва, Свердловска област и неговата учителка по технология Оксана Фирсова. Идеята за изработката на мишка, която хората с увреждания биха могли да употребяват, пристигнала мислено на момчето, до момента в който следил какви компликации има един от приятелите му.

Мишката е направена във формата на сандал, който се носи на крайници. В сандала е вградена електронна карта от общоприета оптична компютърна мишка, има два бутона за размер и колело на мишката. Също по този начин е конфигурирана светодиодна лента, която улеснява намирането на манипулатора на мрачно. Плановете на младия откривател е да усъвършенства манипулатора, тъй че в бъдеще да работи без кабели.

Устройство против хъркане

Според статистиката, хъркането, като главно нарушаване на съня, се отнася до 60% от мъжете и 40% от дамите. Сериозността и заплахата от него се показва от съществуването на цяла база в Института по кардиология и лаборатория за съня, чиито експерти правят диагностика и лекуване на нарушавания на съня. Силното хъркане е предходник на съществено заболяване – синдром на обструктивна сънна апнея – периодическа асфиксия (липса на кислород) по време на сън. Преведено от гръцки, „ апнея “ значи „ без дишане “ и се появява заради намаляване на мускулите на ларинкса, които, отпускайки, блокират дихателните пътища. Западните учени са намерили излаз. Те изобретили това малко устройство, което „ следи “ дъха ви от самото начало до момента в който спите. И при положение на проблеми оказва помощ на дишането да се възвърне.

Линийка на пръстите

Това откритие е магическа пръчка за тези, които са привикнали да демонстрират размери с пръстите си. Сега, колкото е допустимо по-точно, можете да демонстрирате каква височина, да вземем за пример, е купето на вашия автомобил или какъв брой необятен би трябвало да бъде шкафа в кухнята ви.

 Биореактор, с помощта на който смъртоносните белодробни болести към този момент не са проблем

Учените са изобретили биореактор, който може да поддържа процеса на регенерация на белите дробове, или да порастват нови дихателни органи. Изобретателите са уверени, че тази технология ще помогне да се излекуват най-сериозните болести, в това число рак на белия дроб. Изобретеният биореактор имитира тялото. Системата ще усили белите дробове до нужното. С помощта на това устройство учените към този момент съумяха да развият бъбреците и мини-мозъка. Всички органи съвършено действат при пробните животни.

Непрекъснат източник на вино

Американски инженери са изобретили „ Микрочип винарна “, която разрешава да се получи до милилитър напитка на час, до момента в който общоприетата процедура на алкохолна ферментация лишава до две седмици. Суровината (гроздов сок) минава през главния канал на устройството. Дрождите се слагат в прилежащите пространства, влизайки в главния канал през ултрафинна мембрана с нанопори. Дрождите всмукват захар и „ в подмяна “ дават алкохол и въглероден диоксид (през мембраната).

Ръка с функционалност на Фотошоп

Това е високотехнологично устройство, за което всеки художник мечтае. Факт е, че тази химикалка може да написа в безусловно всеки цвят. Тя копира цветовете на обектите, които допира и по-късно елементарно ги възпроизвежда. Чудо? Не – действителност!

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР