Авторите на франчайза Avatar представиха нов логотип, в който се

...
Авторите на франчайза Avatar представиха нов логотип, в който се
Коментари Харесай

Създателите на Avatar се отказаха от шрифта Papyrus

Авторите на франчайза Avatar показаха нов логотип, в който се употребява различен шрифт. Новото изображение се появи и в формалния Twitter акаунт на истинския филм.
Създаденият през 1982 година шрифт Papyrus (Папирус) се смята за вторият най-ненавиждан шрифт в интернет след Comic Sans. Той е включен в общоприетия комплект с безвъзмездни шрифтове на операционната система Windows и имитира античен текст. Шрифтът постоянно се употребява в рекламите и в графичния дизайн.



Аналитиците допускат, че Papyrus провокира омерзение и скука, заради неуместното потребление в най-различни сфери – от учебниците и рекламирането на храна до киното.

След излизането на Avatar през 2009 година, профилните медии разкритикуваха основателите на кино лентата с бюджет $237 милиона за потреблението на безвъзмезден шрифт и даже ги упрекнаха в сребролюбие.

Да отбележим, че режисьорът Джеймс Камерън възнамерява основаването на още четири елементи на Avatar, които ще излизат до 2025 година. Прожекциите на първия Avatar събраха $2,7 милиарда в международен мащаб. Втората част би трябвало да излезе на 17 декември 2020 година. Интересно е, че в новото лого незнайно за какво са отстранени имената на Джеймс Камерън.

Създателят на Papyrus Крис Костело разяснява, че е бил на 23 години, когато е основал шрифта и въобще не е и предполагал, че неговото създание ще стартира да се употребява на всички места.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР