Авторът Пол Крейг Робъртс (Paul Craig Roberts) е доктор на

...
Авторът Пол Крейг Робъртс (Paul Craig Roberts) е доктор на
Коментари Харесай

Пол Крейг Робъртс: Дали бъдещето на Америка е гражданска война?

Авторът Пол Крейг Робъртс (Paul Craig Roberts) е лекар на икономическите науки, бил е заместител министър на финансите на Съединени американски щати по икономическата политика в администрацията на Роналд Рейгън. Работил е като редактор и колумнист в Wall Street Journal, списание Businessweek и осведомителната организация Scripps Howard News Service. По това време е бил създател на непрекъсната колона във Washington Times. Автор е на голям брой книги отдадени на най-голямите проблеми на съвремието.

Като човек, израснал в изискванията на славните последици от Втората международна война, в никакъв случай не ми е хрумнало, че в по-късните години ще премислям дали Съединени американски щати ще завършат в революция или в полицейска страна. След откраднатите президентски избори, все едно да хвърлиш монета и да получиш отговор: 50-50.

Има доста явни признаци на полицейската страна. Една от характерностите на полицейската страна е следеното пояснение и угнетяване на инакомислието. Със сигурност имаме това в обилие.
На специалистите не им е разрешено да организират конгреси, на които може да оспорват формалната позиция за Коронавирус.

Учителите се отстраняват от занятия за „ засегнатост “, в случай че употребяват местоимения имащи граматическата категория на жанр. Звукозаписните студия отхвърлят на своите звезди-изпълнители, в случай че са участвали на протест в поддръжка на Тръмп. Родителите са осмивани от личните си деца и са уволнени за присъединяване в протест на Тръмп. Antifa може да се бунтува, да граби, да сплашва и да бие, само че бунтовниците се оказват последователи на Тръмп. Белите хора са расисти, тъй като употребяват думи на омразата и понятия, само че тези, които демонизират белите, те „ поправят грешките “.

Потискането на инакомислието и управлението на държанието са характерности на полицейската страна. За някои може да не е изцяло ясно за какво диктуването на кои езикови форми са възможни се явява надзор от страна на полицията. Поразмислете над това по този начин. Ако можете да контролирате потреблението на местоименията, тогава можете да контролирате и потреблението на всички други думи. Тъй като думите включват понятия, понятията също могат да бъдат следени. По този метод неуместните мисли и изрази, дружно с точни описания, попадат в Дупката на Паметта *.

С премахването на Първата корекция ** или нейното свеждане до демонизацията на избрани лица като „ презрения Тръмп “, „ бели супермасисти “, „ южняците расисти “, Втората корекция *** няма да продължи дълго. Тъй като оръжията са свързани с "червените " щати, т.е. поддръжниците на Тръмп, възбраната на оръжията е метода да се криминализира "червената " половина от американското население, която елитcj счита за "отвратително ". Тези, които отстояват конституционното си право, ще бъдат затворени и ще станат евтина затворническа работна ръка за американските световни корпорации.

Може ли всичко това да докара до революция или американците са доста изтощени и ошашавени, с цел да се опълчват дейно? Няма да знаем това, до момента в който не го проверим.

Има ли ясни фронтови линии? ''Политиката на идентичността раздели хората в цялата страна. "Червените " щати са просто болшинство на "червените ". Изкушаващо е да се преглеждат границите, като че ли центърът на Съединени американски щати е „ червен “, а Североизточното и Западното крайбрежие са сини. Но това е илюзия.

Джорджия е „ червен “ щат с „ червен “ губернатор и законодателен орган, само че в локалната власт имаше много демократи, които да откраднат президентските и сенаторските избори в Съединени американски щати.

Още един проблем за ''червените'' е, че огромните градове - дистрибуторските центрове като Атланта, Детройт, Чикаго, Ню Йорк, Филаделфия, Сиатъл, Портланд, Сан Франциско, Лос Анджелис - са в ръцете на ''сините ", тъкмо както и пристанищата и интернационалните летища. Всъщност това отрязва „ алените “ от външните запаси.

А какво ще стане с американските военни сили?

Ясно е, че Обединеният комитет на шеф щабовете и военно-разузнавателния комплекс са част от елита, а не са съперници на елита. Като се има поради, че самите бойци са комбинация от раси и полове, личният състав ще бъде разграничен, сходно на страната като цяло. Тези които не се отнасят към елитаq няма да имат поддръжка от най-висшето равнище.

А къде е младежта?

Тя е и в двата лагера - според от образованието. Много от белите, които бяха в университетите, им ''промиха мозъците'' и ги настроиха против самите себе си. Те считат белите американци за „ систематични расисти “ или „ бели супремасисти “ и се усещат отговорни. А тези, които не са ходили в университетите, в по-голямата си част изпитаха върху себе си какво значи благосклонността и привилегиите, с които се отнасят към цветнокожите. И белите хора не могат да не изпитват отвращение.

А какво става с оръжията?

Как може „ алените “ да изгубят, в случай че оръжията са предмет на техния обичай, а „ сините “ в никакъв случай не са си омърсявали ръцете да ги имат? Отговорът е, че за разлика от войната със Северната експанзия през 1860-те години, през днешния ден оръжията в ръцете на военните са надалеч по-разрушителни от тези в ръцете на обществото. За разлика от предишното, гражданското опълчение не може да противостои на оръжията и бронежилетките, които военните имат. Така че, в случай че няма разделяне във въоръжените сили, ''червените'' ще бъдат все едно са без оръжие. Никога не вярвайте, че елита няма да употребява химическо и биологично оръжие против "червените " сили. А в случай че стане доста неприятно и нуклеарно оръжие.

Какво става с връзката?

Със сигурност знаем, че софтуерните монополи се сплотяват с елита против народа. Те са толкоз обединени, че на президента Тръмп бе прекратена връзката с неговите поддръжници, както и в обществените медии, както и на имейлите в процеса на подготовката за наказателно гонене.

Американският хайлайф направи на президента Тръмп тъкмо това, което елитът стори на президента на Украйна Янукович в проведената от Вашингтон „ гражданска война на Майдана “ (лъжците от Уикипедия я назовават „ Революцията на достолепието “), което направи с Чавес, Мадуро и каквото би желал да направи и с Путин.

Да приемем, че в Съединени американски щати избухне революция. До какво може да докара до това?

Преди да изследвате това, първо помислете по какъв начин елита може да предотврати това, като вземе "червените " щати "под своя отбрана ". В американското население единствено последователите на Тръмп са същински патриоти. Те нормално носят флага на Съединени американски щати на ръкава си. За разлика от тях, жителите на ''сините'' щати дефинират патриотизма като самопризнание за злото на Америка и отмъщение за тези бели расисти или империалисти, които са натворили това зло.

В „ сините “ щати протестите против „ расистката система “ водят до отнемане от финансиране на полицията. Ако опълчението на Antifa и Black Lives Matter се опълчи на режима на Байдън, тогава патриотите на "червените " щати могат да преценяват, че "тяхната страна " е нападната. Възможно е Proud Boys (Гордите момчета) **** да защитят Байдън, не тъй като имат вяра в Байдън, а тъй като Америка ще бъде атакувана, а той е „ нашият президент “. Като опция на нападението на Antifa против режима на Байдън, тя може да бъде показана като непатриотична офанзива против Америка и да бъде употребена, с цел да се попречва съпротивата на ''червените'' щати да се опълчват на полицейската страна,. Точно, както „ въстанието “ накара доста от последователи на Тръмп да настояват за неприемането на насилието. С други думи, изцяло допустимо е патриотизмът на „ презрените “ да разцепи опозицията на „ алените “ щати и да докара до тяхното проваляне.

Ако приемем, че елита е прекомерно нахален и прекомерно самонадеян или прекомерно малоумен, с цел да обмисли тази ловкост, какъв би бил резултатът от гражданската война? Елитът ще направи всичко допустимо, с цел да дискредитира идеята на "бунтовниците ". Истинските бунтовници, несъмнено, са елитът, който ще смъкна конституционния ред, само че никоя медия няма да приказва за това.

Чрез контрола си върху медиите, елитът, знаейки за патриотизма на своите съперници, ще изобрази "бунтовниците " като непознати сътрудници, които се стремят да смъкват американската народна власт.

А „ външната опасност “ постоянно сграбчва вниманието на патриота. Виждаме го сега, когато поддръжниците на Тръмп попадат в клопката на дезинформацията, че Швейцария и Италия стоят зад откраднатите избори. Преди това зад кражбата бяха сървърите на Dominion в Германия и Сърбия.

На чия глава ще стовари елита обвиняването за "войната против Америка "? Кандидатите са трима - Иран, Китай и Русия. Кого ще избере елитът?

Отдаването на тази чест на Иран значи признание на прекомерно огромна власт на относително дребна страна над Америка. Да упрекваме Иран за нашата революция значи да се унижаваме.

Да обвиним Китай няма да проработи, тъй като Тръмп към този момент упрекна Китай за подкопаване на Америка в стопански проект, а последователите на Тръмп като цяло са антикитайски настроени. Така че обвиняването против „ алената “ съпротива, че са сътрудници на Китай, няма да сработи.

И виновността ще падне върху Русия.

Това е най-лесно от всичко. Русия е злодеят с черната шапка, откогато Чърчил изнесе онази тирада за ''Желязната завеса'' през 1946 година Американците са привикнали с този зложелател. Студената война цари от края на Втората международна война до разпадането на Съветския съюз през 1991 година Мнозина, в това число и пенсионираните американски генерали, настояват, че разпадането на Съветския съюз е лъжливо, с цел да ни подведе, да ни хване неподготвени и да ни предразположи към завладяване.

Когато елитът реши да злепостави президента Тръмп, той избра Русия за съизвършител на Тръмп против американската народна власт. Скандалът с ''Русиягейт'', проведен от Централно разузнавателно управление на САЩ и ФБР, в продължение на 3 години поддържаше обвиняването към Тръмп за сговор с Русия в западните медии. Въпреки неналичието на каквито и да било доказателства, забележителен % от популацията в Съединени американски щати и по света беше уверено, че Тръмп е назначен на поста от Путин, който по някакъв метод е манипулирал вота.

''Промиването на мозъци'' беше толкоз сполучливо, че 3 години наказания на Тръмп против Русия не съумяха да разсънят народите на Запада за действителността.

Като се има поради, че Русия е исторически и „ избран “ съперник, каквото и да се случва в Съединени американски щати и за което може да се обвинят други, то ще бъде оставено за Русия. Председателят на Народното събрание Нанси Пелоси, някогашният дипломат на Съединени американски щати в Русия Майкъл Макфол и някогашният заместител консултант по националната сигурност Бен Роудс към този момент свързаха ''бунта на Тръмп'' с Русия.

Да предположим, че гражданската война в Съединени американски щати става все по-интензивна. Ако приемем, че пропагандата на елита против Русия се трансформира в преобладаваща религия, по какъв начин може елитът да постави завършек на опасността от протест, без да нападна отговорната страна? Елитът ще бъде затворен в клопката на личната си агитация. Емоциите ще излетят. Русия ще чуе заканите, които ще би трябвало да бъдат взети на съществено.

Можете да се обзаложите, че неоконсервативното държавно управление на Байдън ще подстрекава за това. Американска изключителност. Американската надмощие. Петата съветска колона, атлантическите интеграционисти, които желаят да се слеят с дегенериращия и рушащ се западен свят, ще поддържат обвиняванията против Русия. Това би трансформирало обстановката в огромен интернационален случай с Русия в качеството й на страшния изверг.

Какво ще направи Кремъл?

Ще одобри ли съветското управление следващото оскърбление и лъжливите обвинявания? Или пък гневът на съветския народ, постоянно упрекван и в никакъв случай не защитаван от личната си власт, ще накара Кремъл да осъзнае, че Русия може да бъде атакувана във всеки един миг?

Дори в случай че Кремъл не желае да признае опасността от война, какво ще стане, в случай че бъде получено едно от многото подправени предизвестия за доближаване на междуконтинентална балистична ракета? За разлика от предишното, Кремъл ще повярва ли този път?

Откраднатите избори в Америка, зараждащата се американска полицейска страна, по-брутална и въоръжена от всеки път, биха могли да доведат до американския безпорядък, който може да съставлява сериозна опасност за Руската федерация.

Това, което Тръмп и неговите поддръжници, а може би и Кремъл, не съумяват да схванат, е, че действителните доказателства към този момент нямат никакво значение. Елитът ще показа доказателствата, нужни за осъществяването на неговите проекти. Помислете какъв брой елементарно беше за полицията на Капитолия да отстрани трудностите и да разреши на някои от Antifa да се смесят с последователите на Тръмп и да влязат в Капитолия. Това беше всичко, което им беше належащо, с цел да се сътвори „ въстание под управлението на Тръмп “, което постави завършек на доказателствата за изборните измами и трансформира всеобщия протест на Тръмп в задължение. Сега Тръмп напуща президентския пост като "бунтовник " и е подготвен за непрекъснато правосъдно гонене и закани.

Както към този момент писах по-рано, откраднатите избори и тяхното им признание в чужбина значат краха на западната народна власт. А крахът на Западния свят и неговите полезности ще окажат въздействие върху целия свят.

* Дупка в паметта е всеки механизъм за умишлена смяна или изгубване на неуместни или смущаващи документи, фотоси, стенограми или други записи, да вземем за пример от уеб страница или различен списък, изключително като опит за основаване на усещане, че нещо в никакъв случай не се е случило. Тази идея е разпространявана за първи път в антиутопичния разказ ''1984'' на Джордж Оруел от 1949 година, в който партийното министерство на истината систематично пресъздава всички евентуално смущаващи исторически документи, като дейно пренаписва историята в сходство с постоянно изменящата се държавна агитация. Тези промени бяха цялостни и неоткриваеми.

** Първата корекция на конституцията на Съединени американски щати е част от кодекса за правата. Той подсигурява, че Конгресът на Съединени американски щати няма да:
поддържа каквато и да е вяра или утвърждава държавна религия;
не разрешава свободното вероизповедание;
протяга ръка върху свободата на словото;
протяга ръка върху свободата на печата;
лимитира свободата на събранията;
лимитира правото на хората да подават петиции към държавното управление и да удовлетвори техните тъжби.

*** Втората корекция на конституцията на Съединени американски щати подсигурява правото на жителите да имат и носят оръжия. Изменението влезе в действие на 15 декември 1791 година по едно и също време с останалите девет промени, включени в кодекса за правата. Поправката разрешава да се реализира правото на хората на въстание, упоменато в текста на Декларацията за самостоятелност, да го упражни при положение, че държавното управление на Съединени американски щати жестоко наруши правата на американците и Конституцията: Но когато след поредност от злоупотреби хората се помиряват с безграничен абсолютизъм, свалянето на такова държавно управление и принуждение, непроменяемо подчинени на една и съща цел и свидетелстват за подлия план да принуди народа да се смири с безграничен абсолютизъм, то свалянето на такова държавно управление и основаването на нови гаранции за сигурност за бъдещето се трансформира в право и дълг на народа” (Декларацията за независимост).
През 2008 и 2010 година Върховният съд на Съединени американски щати произнесе две исторически решения за Втората корекция. В делото ''Окръг Колумбия против Хелър'' от 2008 година, съдът прецизира, че Втората корекция пази правото на жителите да имат оръжие без значение от службата на опълчението и това им дава правото да употребяват оръжието за законни цели - като самоотбрана у дома. В делото ''Макдоналд против Чикаго'' от 2010 година съдът постановява възбраната за щатските и локалните администрации да надвишават възбраните на открити от федералното държавно управление.

**** The Proud Boys (Гордите момчета) са крайнодясна, неофашистка политическа организация, която се състои единствено от мъже и която пропагандира и взе участие в политическото принуждение в Съединени американски щати и Канада.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР