Авторът на хитовата литературна трилогия Метро слезе в софийско подземие,

...
Авторът на хитовата литературна трилогия Метро слезе в софийско подземие,
Коментари Харесай

Дмитрий Глуховски слезе под земята

Авторът на хитовата литературна трилогия " Метро " слезе в софийско подземие, където се срещна със стотици (по)читатели. С типичното си тъмно възприятие за комизъм Дмитрий Глуховски подреди вратите на Енергийния център на НДК да се затворят. Обаче с благородна усмивка позволи на присъстващите да се дава храна два пъти на ден, само че вода единствено един път.

Близо час и половина световноизвестният съветски публицист търпеливо раздаваше подписи, като някои почитатели бяха пристигнали с всички излезли в България книги на майстора на постапокалиптичния род. Не липсваха и издания на непознати езици, които Глуховски подписваше с персонални обръщения, а за представителките на нежния пол рисуваше благи сърчица. Създателят на романите " Бъдеще ", " Здрач ", " Текст " и на сборника " Разкази за родината " (изд. " Сиела " ) бе доста другарски надъхан към неговите поклонници у нас: на нито един не отхвърли селфи и закачливо театралничи за фотоси. На събитието изпъкнаха и скейтбордисти с противогази, чиито трикове в призрачната атмосфера на необикновеното място пресъздаваха ситуацията на част от творбите на Глуховски.

Страната ни е първата, където той гостува след международната премиера на аудиосериала " Граничен пост ", която се състоя на 16 май в Москва. Творбата е основана особено за този формат, като на съветски е озвучена от самия създател. Благодарение на превода на Васил Велчев и гласа на Момчил Степанов сагата към този момент е налична и на български и може да се слуша в платформата за аудиосъдържание Storytel.

Публиката във Варна също ще има късмет за среща с Дмитрий Глуховски, която ще се състои на следващия ден, 30 май, от 19 ч. в границите на панела " Истории vs. литература " с присъединяване на Томас Макгонигъл ( " Предсмъртните видения на Никола Петков " ), Захари Карабашлиев и доцент Пламен Дойнов.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР