Автомобилният парк на Народното събрание за първи път беше попълнен

...
Автомобилният парк на Народното събрание за първи път беше попълнен
Коментари Харесай

Парламентът минава на екологични коли

Автомобилният парк на Народното събрание за първи път беше запълнен с екологично чисти коли. В него към този момент влизат три бройки от хибрида KIA Niro, които бяха закупени дружно с две зарядни станции KEBA KeContact. Това е част от е част от политиката на Народното събрание за понижаване на общите излъчвания на парникови газове и за прекосяване към ниско въглеродно бъдеще.

Автомобилите са закупени от Народното събрание по социална поръча в осъществяване на утвърден план по Схема за поощряване потреблението на електрически автомобили по Инвестиционната стратегия за климата.

Моделите Niro plug-in хибрид се задвижват от 1,6-литров plug-in бензинов мотор, 4 цилиндров GDi мотор, който е синхронизиран с електродвигател, работещ на изменчив ток. Съвкупната мощ на системата е 141 к.с.

Оборудването на хибридните машини включва Smart Cruise Control, ръб компютър, камера за придвижване на заден ход, AEB (Assistant Emergency Braking System) със City/Urban/Pedestrian режим, LKAS система за следене на пътното платно, ABS + ESC + HAC и други

Емисиите въглероден диоксид на Niro Plug-in Hybrid са едвам 31,3 г/км (комбиниран цикъл по WLTP). Моделът може да изминава единствено на ток в градски условия до 65 км, а при смесен цикъл по WLTP – 49 км.

От началото на продажбите през 2016г. до момента над 270 000 броя Niro са осъществени на международните пазари, като в Европа продажбите надвишават 100 000. КИА Niro е петият най-продаван модел на марката в Европа за 2018г. с растеж на продажбите от 33% и осъществени 45 255 автомобила на пазара – в това число 34 642 хибрида и 9 951 plug-in хибрида.

Niro е единственият измежду хибридните коли в Европа, който се предлага с невижданата за бранша гаранция – 7 години/150 000 км. В края на 2018г. гамата на Niro се разшири с въвеждането на 100% електрически автомобил e-Niro.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР