Автомобилният гигант Stellantis (Alfa Romeo, Chrysler, Citroen, Dodge, DS Automobiles,

...
Автомобилният гигант Stellantis (Alfa Romeo, Chrysler, Citroen, Dodge, DS Automobiles,
Коментари Харесай

NextStar Energy: Батерийната инициатива на Stellantis и LG в Канада

Автомобилният колос Stellantis (Alfa Romeo, Chrysler, Citroen, Dodge, DS Automobiles, FIAT, FIAT Professional, Jeep, Lancia, Maserati, Opel, Peugeot, Ram Trucks и Vauxhall) и LG Energy Solution оповестиха, че венчърът им за произвеждане на акумулатори в Канада ще се назовава NextStar Energy Inc.

NextStar Energy ще се трансформира в първи по рода си за територията на Канада комплекс за всеобщо произвеждане на литиево-йонни батерийни детайли за електрически автомобили, като за задачата двете страни се ангажираха да създадат инвестиция в размер на .

Според предвижданията на двете страна, новото оборудване да стартира да действа през първата четвърт на 2024 година с потенциал от 45 GWh на годишна база и да даде работно място на към 2500 индивида.

Основната част от производството в новия цех на Stellantis и LG Energy Solution, построяването на който ще стартира през тази година, ще бъде предопределена за посрещане на потребностите при електрическите автомобили на автомобилната компания в Северна Америка.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР