Автомобилните производители влагат милиарди в модернизацията на силовите агрегати с

...
Автомобилните производители влагат милиарди в модернизацията на силовите агрегати с
Коментари Харесай

Напук на екологията - в САЩ разходът на бензин расте

Автомобилните производители влагат милиарди в модернизацията на силовите елементи за понижаване на нездравословните излъчвания, само че все пак, американските консуматори не престават да залагат на огромни пикапи и всъдеходи с висок разход на гориво.
Естествено, тези коли не са толкоз екологични и това се отразява на околната среда. Както оповестява издание Automotive News, което се базира на отчет на Управлението за запазване на околната среда на Съединени американски щати (USEPA), междинният разход на гориво в страната е повишен от 9,1 л/100 км през 2019 година на 9,4 л/100 км.
 Абсурдно - всеобщо колите харчат повече гориво, в сравнение с е оповестено Абсурдно - всеобщо колите харчат повече гориво, в сравнение с е оповестено
Автомобилите, които се движат по целия свят, харчат с към 42% повече от оповестеното от техните производители. Това сочи изследване на межд...
Експертите упрекват потребителите, които вместо да си купуват малолитражки и хибриди все по-често залагат на огромни и харчещи доста коли с големи мотори. Например, през 2019 година 56% от продадените в Съединени американски щати нови модели са пикапи и всъдеходи от разнообразни сегменти.
Нещо повече - по данни на USEPA, през 2019 година междинното тегло и мощ на новите коли са достигнали рекордно равнище. Например, спрямо 1971 година междинната мощ е повишена със 79%.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР