Автомобилни инструктори от цялата страна се събраха на протест и

...
Автомобилни инструктори от цялата страна се събраха на протест и
Коментари Харесай

Протестиращи автоинструктори блокираха центъра на София

Автомобилни инструктори от цялата страна се събраха на митинг и блокираха центъра на столицата. Това докара до съществено запушване по бул. " Цар Освободител " сред ул. " Георги Раковски " и бул. " Васил Левски ".

Протестът на инструкторите е ориентиран против план за разпоредба, засягащ подготовката на водачите на моторни транспортни средства. Документът е квалифициран от Министерство на превоза, а сега тече тъй наречените публично разискване.

Новите текстове плануват всички инструктори да работят на трудов контракт към компаниите за образование, образователните коли да са благосъстоятелност на школите, или взети на лизинг, а цялата документи да е в електронен тип.
 Снимка: Българска телеграфна агенция

Според инструкторите това ще докара до спомагателни разноски и неудобства за тях, а също по този начин ще докара и до нови корупционни практики.

 Снимка: Българска телеграфна агенция

В края на краищата ние сме преподаватели, не сме търговци. Сега желаят да създадат нашите кабинети в комерсиална активност, сякаш ще продаваме олио, картофи и по този начин нататък. Съгласете се, че нито една езикова школа, математическа школа и някаква друга школа, която се занимава с преподавателска активност, не е търговски обект ", счита Валентин Пашов, ръководител на Съюза на автоинстукторите, представен от Българска национална телевизия.

Автоинструкторите желаят измененията да се случват с тяхно присъединяване.

" Искаме тези служители да ни оставят да си работим и да си гледаме работата, тъй като не знаят по какъв начин работим ние. Ние сме на пътя, ние, аз по два пъти седмично спирам да се карам с всякакви идиоти на пътя, тъй като българският народ е полудял на пътя ", разяснява Илчо Димитров, автоинструктор от Кърджали.

От Изпълнителна организация " Автомобилна администрация ", която управлява работата на автошколите, не са съгласни с рецензиите. Според тях главната причина за съпротивата е желанието на страната да извади на ярко този бизнес.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР