Автомобилната компания Volkswagen пусна напълно работещ прототип на автоматизирана електрическа

...
Автомобилната компания Volkswagen пусна напълно работещ прототип на автоматизирана електрическа
Коментари Харесай

Летящият тигър на Volkswagen - за пилоти без лиценз

Автомобилната компания Volkswagen пусна изцяло работещ първообраз на автоматизирана електрическа летяща кола, което компанията разказва като „ най-модерния първообраз на пътнически дрон “.

Машината е дело на Volkswagen China - китайското поделение на немската автомобилна марка, и съдействието му с английската дизайнерска консултантска компания Tangerine и китайския авиационен производител Sunward.

Тя съставлява първия изцяло работещ първообраз и е част от напъните на компанията да пробие на пазара на градска въздушна подвижност.



Наречена Flying Tiger (Летящия тигър), автоматизираната електрическа летяща кола е първата по рода си.

Официалното й име е VMO, само че Flying Tiger по й отива, поради дизайна, в който доминират черното и златистото.

Изборът на цветова гама не е инцидентен - той отбелязва обстоятелството, че е пусната в годината на Тигъра.



Машината прилича хеликоптер и е снабдена с осем ротора, закрепени нагоре, с цел да разрешат на самолета да излетява и каца отвесно.

Две задни витла разрешават на електрическия аероплан да лети хоризонтално по време на своето пътешестване, оповестява Dezeen.

Кръстообразната настройка на крилата е с дължина 11.2 метра и широчина 10.6 метра.

Автомният аероплан може да транспортира до четирима души и е кадърен на доста повече от просто да се рее на фирмения паркинг. Завършената версия ще може да изминава до 200 км в час и ще обезпечава 60-минутен полет с едно зареждане.

От Volkswagen Group China означават, че първият eVTOL ще бъде подобаващ за китайски клиенти от "градския хайлайф ". Първоначално той ще може да се употребява за услуги, като VIP въздушни таксита.

„ Вървим към свят, в който всеки ще може да ръководи самолети, даже без лиценз за водач “, споделя Жу Джин, продуктов управител на компанията.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР