Автомобилна злополука и спонтанно приятелство довеждат до разработването на 95% 

...
Автомобилна злополука и спонтанно приятелство довеждат до разработването на 95% 
Коментари Харесай

Доли Партън ще спаси света. Буквално

Автомобилна акцидент и непринудено другарство довеждат до създаването на 95%  ефикасна ваксина против Covid-19. Освен с музиката си, Доли Партън наподобява ще остане в историята като благодетелката, избавила ни от вилнеещата към този момент съвсем година пандемия.

Феновете ѝ приписват спасяването на света. Да, може би това звучи малко пресилено. Затова пък е реалност, че дарението ѝ в размер на 1 милион $ изиграва основна роля за създаването на ваксина против Covid-19.

Щедрата сума е дарена на Университетския медицински център „ Вандербилт “, който работи с производителя на медикаменти Moderna. Финансовата инжекция се появява в сериозен миг. Според експерти седемцифрената сума е ускорила „ 10 пъти ” началната фаза по създаване на имунизацията.

Съвсем неотдавна Moderna разгласи, че тяхната ваксина е 94.5% ефикасна, съгласно междинните данни от последната фаза на изследване. Социалните мрежи реагираха възторжено, окрилени от тази извънредно добра за 2020 година вест. „ Шекспир може да е писал „ Крал Лир “ по време на чумата, само че Доли Партън финансира ваксина против Covid, издаде коледен албум и коледен спешъл “, написа в Туитър Лиз Ленц. " Палмър Рипорт " пък употребяват мотива, с цел да разкритикуват несъответстващата политика на Доналд Тръмп за справяне със болестта: „ Представете си, в случай че президентът на Съединени американски щати беше подкрепил целия този развой, вместо да го назовава „ машинация. ”

Любопитен факт е, че самата Доли Партън не е наясно с директния си принос, до момента в който името ѝ не се появява посред лист от спонсори в предварителния отчет за имунизацията. Тогава по какъв начин се стига до солидното подаяние, направено от тази другояче нежна дама?

Случайността свързва певицата с хирурга доктор Наджи Абумрад. Двамата се срещат, откакто тя претърпява автомобилна акцидент през 2013 година Макар на пръв взор нищо да не ги свързва, двамата произлизат от небогати фамилии и имат сходни мемоари от детството си, както и общ интерес към науката.

В началото на годината, когато коронавирусът към този момент свирепо вилнее, доктор Абумрад споделя на кънтри звездата за " трогателен прогрес " по отношение на намирането на ваксина. В първите седмици на локдауна Партън взима дефинитивно решение: да работи. Един милион $ в името на науката. В името на оцеляването. Дарението тя прави в чест на доктор Абумрад – „ Моят дълготраен другар “. Неговото отношение е не по-малко ласкателно. „ Честно казано, в никакъв случай не ми се е налагало да желая нейната поддръжка за проучването “, споделя лекарят, наричайки своята именита другарка „ най-хубавото и милосърдно човешко създание “. „ Тя сама го предложи. “ Така се стига до основаването на така наречен „ Изследователски фонд на Доли Партън за COVID-19 “.

Доли Партън, която светът помни като музикалния създател зад безконечните Jolene и I Will Always Love You. Несъмнено песните ѝ са донесли разтуха и наслада на мнозина. Да, музиката е ключът към извисяването на душата, спасението, от което мъчително се нуждаем. Но душа безтленна няма. (Алилуя!) Така че, ако апокалипсис няма и всички ние се избавим, дано си напомним и вдигнем чаши. За случайността, другарството и човеколюбието. Cheers, Dolly!

Автор: Веселина Божинова
 Хю Грант: Усещах се по този начин, все едно Харви Уайнстийн е седнал на гърдите ми

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР