Автомобилите на нафта са много по-популярни в ЕС, отколкото в

...
Автомобилите на нафта са много по-популярни в ЕС, отколкото в
Коментари Харесай

Паника в Европа! Дизелът свършва

Автомобилите на нафта са доста по-популярни в Европейски Съюз, в сравнение с в Америка и Азия Европа наложи ембарго на съветския нефт, само че се оказа неподготвена поради затворените рафинерии
Недостиг на дизел в Европа предвиждат специалисти. Причината е, че над една трета от целия импорт на това гориво идва от Русия, само че след ембаргото върху съветските петролни артикули доставките ще спрат. Планът за осъществяване на глобите, който бе признат при започване на юни, планува поетапно спиране на доставките на недопечен нефт в границите на 6 месеца и спиране на доставките на петролни артикули в границите на 8 месеца. България се пребори за пролонгация до 2024 година

В Европа обаче през последните години доста от петролните рафинерии бяха затворени заради непрекъснатия спад на облагите и прехода на европейците към електрически транспортни средства, тъй че търсенето на дизел посредством вътрешно произвеждане не може да се покрие, написа El Pais, представен от economic.bg.
-->
" От всички съветски петролни артикули дизелът е най-трудният за подмяна ", сподели Дейвид Уе, основен икономист във Vortexa, компания за петролни разбори. Според него най-вече ще пострадат европейските страни от Средиземноморието, които зависят от испанската нефтопреработвателна промишленост.

За да размени съветските доставки на дизел, Европа ще би трябвало още веднъж да вдигне личното си произвеждане и да усили вноса от Саудитска Арабия, Индия и Съединени американски щати на по-високи цени, сподели анализаторът на Kpler Естебан Морено. През последните месеци дизелът се употребява необятно като опция в електроцентралите, в индустрията и даже в селското стопанство, с цел да се спестят ресурси от газ за зимата. Освен това дизеловите коли са доста по-популярни в Европа, в сравнение с в Америка и Азия, където множеството водачи избират бензина. В Италия дизеловите коли са 45% от общия брой, във Англия - 40%, а в Испания - 55%. Камионите също са най-често употребяват липсващ дизел, което се отразява на цялата верига на цената и изостря инфлацията. Според скорошна прогноза на Международната организация по енергетика (IEA), дефицитът на дизел ще се утежни през 2023 г.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР