Автомобили на Hyundai поставиха рекорд по пробег на автономни коли

...
Автомобили на Hyundai поставиха рекорд по пробег на автономни коли
Коментари Харесай

Самоуправляващи се коли на Hyundai с рекордно пътуване

Автомобили на Hyundai сложиха връх по пробег на самостоятелни коли на висока скорост, откакто група от пет транспортни средства измина дистанцията от Сеул до Пьонгчанг (почти 190 километра) при междинна скорост от 110 км/ч. по автомагистралата.

По време на тестването, колите са се движили изцяло съответно в изискванията на пътен трафик, като са сменяли ленти, осъществявали са изпреварвания и са прекосявали изцяло самостоятелно през пунктовете за автоматизирано заплащане на магистралната такса.

Три от колите са джипове от серията Nexo , останалите две са седани Genesis G80 с самостоятелност от Ниво 4. Това значи, че лидерът значително може да отсъства от директното ръководство.

Всичките те са задвижвани не с електричество, а с атомна задвижваща система с горивни кафези.

Горивната клетка е електрохимично устройство, което преобразува химичната сила на окисляването на обещано гориво в електрическа сила. Горивната клетка преобразува химическата сила на горивото си в електрическа сила с успеваемост типично към 50 %. Автомобилите с горивни кафези, движещи се със сбит водород, имат успеваемост (от източника на електрическа сила до колелата) от 22 %, в случай че водородът се съхранява като газ под високо налягане и 17 %, в случай че се втечнява криогенно.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР