Апелативният съд потвърди парична гаранция в размер на 2 хиляди

...
Апелативният съд потвърди парична гаранция в размер на 2 хиляди
Коментари Харесай

Парична гаранция за мъж, обвинен в държане на наркотици във Варна

Апелативният съд удостовери парична гаранция в размер на 2 хиляди лева за мъж, упрекнат в държане за разпространяване на опиати, осъществено в съучастничество с други двама. Тримата са били привлечени към наказателна отговорност за това, че на 30 януари във Варна държали за разпространяване 27,29 гр. кокаин, 4,13 гр. метаамфетамини, 43,7 гр. марихуана и 7,09 гр. хероин. Борислав Ф. е под домакински арест от началото на февруари.

Предмет на въззивна инспекция бе определение на Варненския областен съд, с което мярката му за неотклонение е била променена в гаранция в пари. Прокуратурата стачкува с искане втората по тежест мярка да остане в действие. Адвокатът подчертава на трайно влошеното здравословно положение на 50-годишния мъж и нуждата от от време на време лекуване.
    Въззивният състав регистрира съобразената от първата инстанция доказателствена цялост, която дава съображение да се одобри обоснованото съмнение за съпричастността на Борислав Ф. към действието – предмет на обвиняването. Апелативният състав обърна внимание, че закононарушението е в съучастничество с още две лица. От приложените специфични разследващи средства се затвърждава извода, че Борислав Ф. е бил издирван за пазаруване на опиати. Той е отказвал, само че с претекст, че не разполага с съответно търсените субстанции.

Окръжният съд е отчел миналия интервал от 4 месеца под домакински арест, както и обстоятелството, че за това време органите на досъдебното произвеждане не са съумели да извършат процесуално-следственото деяние „ различаване на лица “. Неоснователен е доводът това да е обуславя нужда той да продължи да е с втората по тежест мярка за процесуална насила. И актуалната инстанция приема, че с оглед осъществените процесуално-следствени дейности и миналия интервал, е безпричинно обвиненият да продължава да търпи рестриктивните мерки на свободата на напредване. Няма действителна заплаха той да извърши закононарушение или да се укрие. Мъжът има непрекъснат адрес, фамилна ангажираност и е с влошено здраве. 

По тези съображения Апелативен съд – Варна реши, че определението на Окръжния съд е вярно и законосъобразно, и мярката „ парична гаранция “ би трябвало да остане в действие. Съдебният акт е финален.   

     
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР