Автоматичната скоростна кутия е вторият най-скъп агрегат след двигателя. Ето

...
Автоматичната скоростна кутия е вторият най-скъп агрегат след двигателя. Ето
Коментари Харесай

Още два кросоувъра на старо с много надеждни автоматици

Автоматичната скоростна кутия е вторият най-скъп елемент след мотора. Ето за какво, когато избирате автомобил, би трябвало да обърнете внимание на неговия двигателен запас. Ремонтът на автоматизирана скоростна кутия също не е на ниска цена и се прави единствено в сервизите. И тъкмо заради тази причина би трябвало да знаете коя трансмисия е надеждна и коя не е. Сега ви демонстрираме два кросоувъра, които са известни на родния пазар за използвани коли и които се характеризират с надеждни и дълговечни автоматизирани скоростни кутии.
Nissan X-Trail `Още

Шестстепенната автоматизирана трансмисия Jatco JF613E е създадена през 2006 година Агрегатът се конфигурира на Nissan X-Trail и на Renault Koleos, оборудвани с дизелови мотори с работен размер от два литра. Автоматичната трансмисия Jatco се отличава с доста висока надеждност.

Самите елементи на тази трансмисия са извънредно качествено направени, само че нападателният жанр на шофиране и дългото стоене в тапи през лятото водят до обстоятелството, че маслото губи свойствата си. След това може да настъпи бързо изхабяване на трансмисията. При работа в претрупан режим се предлага промяна на маслото и филтъра на всеки две години. Такъв сервизен период е с към 60 000 км по-малък от фабричните рекомендации, само че това дава късмет на уреда да издържи пробег от над 300 000 километра. След това ще са нужни планувани поправки и промяна на някои елементи.
Volkswagen Tiguan `Още

След завършване на автоматизираната 09G трансмисия, Volkswagen получи и усъвършенствана шестстепенна автоматизирана скоростна кутия 09M. Новата трансмисия се оказа доста надеждна. Тя се конфигурира на коли с задвижване на всички колела с мотори до 3.5 литра. Въпреки многото модификации с разнообразни маркировки, този елемент е създаден от японската компания Aisin по поръчка на концерна Volkswagen и е с вътрешнозаводски показател TF-62SN.

Теоретичният запас за 09M е над 250 000 километра. В мрежата ще срещнете и недоволни клиенти от тази трансмисия, само че пробег от над 200 000 е нормален за тази трансмисия, като даже (в множеството случаи) не се срещат и незначителни повреди. Изглежда, че кутията е в положение да измине 300-400 хиляди км. Уредът в действителност е в положение да издържи такова придвижване, само че не и в натоварена градска работа.

Слабото място на трансмисията 09M е топлообменникът. Тъй като износващите се съставни елементи на частите на кутията пускат разнообразни отлагания в маслото, клетките му се запушват. В случай на ремонт се предлага промяна на топлообменника. Освен това не трябва да пестите от висококачествено масло.

За страдание времето на четиристепенните автоматизирани трансмисии, които изкарваха по половин милион километра окончателно си отива. За актуалните автоматизирани трансмисии се смята за допустим пробег от 180 – 200 000 км, а по-късно следва главен основен ремонт на елемента. Както е добре известно, забавни екземпляри можете да откриете
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР