Австрийското външно министерство е привикало турския посланик Озан Джейхун, след

...
Австрийското външно министерство е привикало турския посланик Озан Джейхун, след
Коментари Харесай

Ердоган наруга Австрия

Австрийското външно министерство е привикало турския дипломат Озан Джейхун, откакто турският президент Реджеп Тайип Ердоган наруга Виена за издигане на израелското знаме над държавни здания в символ на взаимност на фона на военните дейности в Газа, заяви министерството, представено от локалните медии.

" След тези неуместни изказвания на президента Ердоган, турският дипломат беше привикан в министерството на външните работи през първата половина на деня, с цел да му бъде предадена ясно позицията на Австрия ", прецизираха от ведомството.

Австрийският външен министър Александър Шаленберг от своя страна съобщи в изказване, че спорът в Близкия изток не може да бъде организиран " с пяна на устата ".

" Хамас е терористична организация ", настоя министърът и добави, че като нападат държавни управления, в това число австрийското, които в лицето на терора са на страната на Израел, турските политици още веднъж демонстрират " ужасяващото си разбиране на закона ". " Вместо да наливаме масло в огъня, ние незабавно призоваваме Турция да способства за деескалацията ", акцентира австрийският първи посланик.

По-рано турският президент упрекна Израел в " отвратителни офанзиви против джамията Ал Акса ", едно от най-светите места в исляма, потвърждавайки, че израелските управляващи са предизвикали следващото разгаряне на напрежението в района.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР