Австрийското правителство въвежда нови мерки за овладяване на пандемията, която

...
Австрийското правителство въвежда нови мерки за овладяване на пандемията, която
Коментари Харесай

Коронавирусът в Европа: Австрия въвежда по-строги мерки за неимунизираните

Австрийското държавно управление вкарва нови ограничения за преодоляване на пандемията, която визира главно тези, които не са се ваксинирали.

По думите на федералния канцлер Себастиан Курц, представени от Българска телеграфна агенция, решението на казуса е имунизацията. " Ние претърпяваме пандемия на неимунизираните. Който не се ваксинира, ще се разболее рано или късно. В доста от страните към този момент се развихря четвъртата вълна и в Австрия нараства броят на инфектираните, това ще става и в идните дни. Трябва да се научим да живеем с вируса и да заложим на имунизирането. В момента 70 % от популацията е имунизирано, задачата ни е да увеличим този % ", съобщи Себастиан Курц.

Решаващо ще е смисъла и на третата доза ваксина. Това би трябвало да стартира в точния момент, в Австрия за хората над 65 години слагането стартира идните дни. То обезпечава нескончаем имунитет и е от извънредно значение, акцентира Курц и се обърна към популацията с зов да се ваксинира.

Новите ограничения ще влизат в действие, без значение от броя на новозаразените, ще се ориентират по броя болните в интензивните отделения. Стъпаловиден проект ще обезпечи опазването на неимунизираните. Това не визира тези 70 % от популацията, които са имунизирани. За ваксинираните няма да има нов локдаун, съобщи изрично Курц.

Министърът на опазването на здравето Волфганг Мюкщайн заяви съответните ограничения, включени в няколкостепенния проект, който започва за гарантиране сигурността на към момента неимунизираните жители. Новите ограничения се вкарват от 15 септември.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР