Австрийски производител, произвеждал над 12 милиона на месец, е разследван

...
Австрийски производител, произвеждал над 12 милиона на месец, е разследван
Коментари Харесай

Разследват австрийска фирма преопаковала китайски маски

Австрийски производител, произвеждал над 12 милиона на месец, е разследван за преопаковане на китайски маски и за етикетирането им като създадени в Австрия, оповестиха прокурорите, съобщи Агенция Франс Прес, представена от БГНЕС.

Компанията, Hygiene Austria, усили производството до 350 000 медицински маски дневно, когато канцлерът направи маските FFP2 наложителни в публичния превоз, учебните заведения и магазините през януари.

Прокуратурата за битка с корупцията във вторник извърши интервенции на две места, откакто следствие на противозаконни практики на наемане разкри доказателства, че „ маски FFP2, създадени в чужбина, са преопаковани в едно от местоположенията на компанията в и по-късно са продадени на по-висока цена като маски, създадени в Австрия ", се споделя в изказване.

Генералният шеф на Hygiene Austria, учредена през април 2020 година, е непосредствен родственик на шефа на кабинета на Курц. Компанията към този момент е доставила милиони маски на най-големите австрийски вериги за хранителни артикули, интервенция, за която съгласно нея е наела 100 спомагателни чиновници. Прокурорите против подкупи подозират, че доста от тях в никакъв случай не са били регистрирани за обществено обезпечаване, което прави наемането им нелегално.

Hygiene Austria изрично отхвърли обвиняванията в изказване, изпратено до австрийските медии.

По време на откриването на индустриалната площадка през април Курц благодари на Hygiene Austria за приноса й, с цел да направи дребната нация от девет милиона души самостоятелна от задграничните производители на маски.

В сряда депутатите от опозицията настояха за детайлности по отношение на процеса на възлагане на, до момента в който веригите супермаркети обявиха, че изследват дали някоя от милионите маски, които са продали, би трябвало да бъдат изтеглени, оповестиха австрийските медии.

Курц към този момент е под напън, защото следствието за корупция на хипотетично нелегално подаяние на неговата консервативна партия от хазартния колос Novomatic докара до дейности в дома на финансовия му министър през февруари.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР