Австрийски полицаи, които работят в сътрудничество с германските си колеги,

...
Австрийски полицаи, които работят в сътрудничество с германските си колеги,
Коментари Харесай

Каналджии са рекламирали дейността си в TikTok

Австрийски служители на реда, които работят в съдействие с немските си сътрудници, са направили сполучлива акция против настояща на територията на Европа каналджийска тайфа, оповестяват австрийски медии. 

Тази заран във Виена и в немския град Ландау са претърсени четири жилища, а в жилище във Виена са задържани двама членове на бандата. Това е декларирал пред медиите Гералд Тацгерн от Федералната работа за битка с престъпността (ФСБП).

Арестувани са били двама турски жители, 30-годишен мъж и 37-годишна жена, които организирали на активността. Двете лица към този момент са били разпитани от криминалистите за да се откри каква е позицията им в йерархията на бандата.

В жилището е имало 16 сирийски и турски жители, чакащи да бъдат превозени за Германия. Занимаващите се с незаконна активност лица са били в миг на организация на по-нататъшния им превоз. В акцията са взели участие над 10 чиновници от специфичните елементи ВЕГА, щурмували жилището. Полицията е разкрила пари и украшение на стойност 15 000 евро и предупредителен револвер.

Професионалната активност на групировката е включвала реклама в обществените мрежи на сполучливите прехвърляния на хора. Предпочитаната платформа за дейна реклама на този модел на деяние за двамата арестувани е Тик Ток. Според Тацгерн тази реклама върви по генерирани от компютър телефонни номера, които се локализират мъчно.

Днешната акция е резултат на няколкомесечни следствия на федералната полицейска ревизия в немския град Пасау, намиращ се на границата с Австрия, съобщи Българска телеграфна агенция. Още през месец май предходната година са получени първите данни за групировката. През идващите месеци проверяващите са съумели да потвърдят, че групировката е взела присъединяване в 20 противозаконни прехвърляния на 100 мигранти – мъже и дами. Арестуваните при тези превози трафиканти са били авансово арестувани от управляващите в немските градове Пасау, Ландсхут и Траунщайн.

Криминалните прехвърляния на хора са се правили частично при рискови за живота на мигрантите условия. Според данни на службите бандата е спечелила от активността си към 250 000 евро. 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР