Австрия въвежда задължителна ваксинация в отговор на рекордния скок на

...
Австрия въвежда задължителна ваксинация в отговор на рекордния скок на
Коментари Харесай

Австрия официално въвежда задължително ваксиниране

Австрия вкарва наложителна имунизация в отговор на рекордния скок на инфектирани. Новата вълна изпълни лечебните заведения и сложи здравната система в заплаха. За новата мярка заяви съобщи на конференция федералният канцлер Александър Шаленберг след извършени съвещания на държавното управление с шефовете на австрийските провинции. Задължителното имунизиране ще влезе в действие от 1 февруари 2022 година.

Това прави Австрия първата европейска страна, а и една от първите в целия свят, наложили сходни рестрикции. Освен това страната вкарва цялостен локдаун.

„ Не успяхме да накараме задоволително хора да се имунизират. Новите ограничения усилиха ежедневните имунизации, само че не задоволително ", сподели Шаленберг, представен от „ Политико “.  „ Дълго време страната беше консенсус, че наложителната ваксина не е нужна, само че би трябвало да се надигнем пред действителността. "

Припомняме, че през последните няколко месеца управляващите вършат всичко по силите си да убедят над 30%  от популацията да се имунизира, само че без резултат. Канцлерът акцентира, че ограниченията се постановат поради „ липса на взаимност “ у част от популацията. Припомняме, че част от ограниченията предвиждаха отнемане на безработни австрийци от помощи, в случай че работодателят им желае ваксина, а те откажат да си я слагат. Повече прочетете ТУК. 

Шаленберг заема поста на федерален канцлер едва от месец, откакто предшественикът му Себастиан Курц се отдръпна поради следствие. Австрия се бори с възходящия % на инфектирани, а  в четвъртък бяха обявени повече от 15 000 нови случая, по отношение на 11 000 по-рано тази седмица. В най-тежко засегнатия район на Залцбург, където процентът на заразяване надвишава 1700, тази седмица беше основана комисия, с цел да реши кои пациенти с Covid-19 могат да получат сериозна помощ - и кои не.

Mинистърът на опазването на здравето Волфганг Мюкщайн посочи, че здравната система е претрупана и прикани неимунизираните да не излагат на заплаха себе си и хората към тях. Призова и към този момент имунизираните да си слагат трета доза, с цел да запазят високите равнища на отбрана в организма си.

Новината за цялостния локдаун пък идва малко откакто управляващите бяха решили да наложат мярката само за неимунизираните. В момента могат да напущат домовете си единствено по неотложни аргументи, като да вземем за пример да отидат на работа или на доктор. В противоположен случай ги грози санкция от 1450 евро. Пълният локдаун ще влезе в действие от понеделник и ще продължи най-малко  20 дни.
  Публичен дом предлага безвъзмезден сеанс против ваксина
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР