Австрия преговаря с Русия за закупуването на руската ваксина срещу

...
Австрия преговаря с Русия за закупуването на руската ваксина срещу
Коментари Харесай

Руската ваксина – все по-желана в Европа

Австрия договаря с Русия за закупуването на съветската ваксина против коронавирус  " Спутник V " – това разгласи австрийски канцлер Себастиан Курц, представен от „ Политико “. Преговорите за " Спутник V " са били инициирани от него по време на телефонен диалог с съветския президент Владимир Путин на 26 февруари, а от този момент австрийското държавно управление договаря с съветския Фонд за директни вложения, който продава имунизацията в страните отвън Русия. Разговорите сред двете страни към момента не престават, въпреки съветската ваксина към момента да не е утвърдена от европейските регулаторни органи.

" Не би трябвало да има геополитически ограничавания, когато става въпрос за имунизациите ", сподели Курц. " Единственото значимо е дали имунизацията е ефикасна и безвредна, а не от кое място идва. " Страните договарят за доставка на 300 000 дози през април, 500 000 през май и 200 000 през юни, се споделя още в изказването. Виена е подписала съглашение за дискретност с Русия по отношение на обмена на документи и към момента не е взето решение за покупка.

Това е следващ ход на Австрия за увеличение на доставките на ваксини в страната. Съвсем скоро тя заплаши да блокира Европейската комисия да обезпечи още 100 милиона дози ваксини Pfizer, в случай че Виена не получи по-голям дял от доставката. Информацията е на дипломати от три страни от Европейски Съюз, представени от „ Политико “.

Ако Австрия стартира да имунизира с съветската ваксина, тя ще последва образеца на  Унгария и Словакия. Това може да сътвори проблеми с по този начин наречените имунизационни документи за свободно пътешестване. Европейски Съюз може да постанови, те ще важат единствено с утвърдени от Европейски Съюз ваксини. Сигналът пристигна от страни като Литва, съгласно които сходно решение ще ограничи придвижването на европейци, получили съветски или китайски ваксини.

Междувременно от ден на ден страни демонстрират интерес към съветската ваксина. Във видеоконферентна връзка немската канцлерка Ангела Меркел и френският президент Еманюел Макрон са разискали с Владимир Путин опцията за партньорство във връзка с имунизациите, удостовери представителят на немското държавно управление Щефан Зайберт. Италия пък възнамерява да създава съветския препарат на своя територия.

В началото на месец март Европейската организация по медикаментите (ЕМА) разгласи, че е почнала процедурата по оценка на съветската ваксина “Спутник V ” и се готви да инспектира индустриалните обекти в Русия. Припомняме, че съветската ваксина против Covid-19 бе първата записана в света.

 
Ваксинационен туризъм: Чужденци се стичат в Сърбия за ваксини
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР