Австралийскийската диетоложка Оливия Хилиър посочи кои са най-добрите пет храни

...
Австралийскийската диетоложка Оливия Хилиър посочи кои са най-добрите пет храни
Коментари Харесай

Диетоложка посочи 5-те най-добри храни за отслабване

Австралийскийската диетоложка Оливия Хилиър уточни кои са най-хубавите пет храни за тези, които желаят да отслабнат, написа Daily Mail, цитира БГНЕС.

Мечтаейки за стройна фигура, човек би трябвало да помни главния принцип: да изгаря повече калории, в сравнение с употребява. Това ще помогне на нискокалоричните храни, богати на фибри, които са нужни за положителното храносмилане и дълготрайната задоволеност. Въз основа на това Оливия Хилиър сформира лист от пет продукта, които дават отговор на тези условия.

Тя е безапелационна, че би трябвало да обърнете внимание на нара - богат на витамини, микроелементи и антиоксиданти, които се борят с възпаленията, подкрепят мозъка и храносмилането.

За най-хубави резултати Хилиър предлага протеинови палачинки с пребиотици.

Специалистката предлага също на отслабващите да прибавят и артишок в диетата си, да вземем за пример като гарнитура към месо или риба. Според нея този зарзават поддържа здрава чревна микробиота.

Тези, които желаят да отслабнат, би трябвало да ядат повече зеле , споделя Хилиър. Тя отбелязва, че броколите, брюкселското зеле, аленото зеле и бялото зеле са богати на фибри и хранителни субстанции и засищат за дълго време.

За закуска диетоложката предлага овесена каша , в случай че желаете, към нея могат да се прибавят сезонни плодове и горски плодове: богатата на фибри закуска ще ви помогне да запазите силата за целия ден.

Хилиър предлага при отслабването да не забравяме за цитрусовите плодове . Благодарение на високото си наличие на витамин С, те подкрепят имунната система и се борят със свободните радикали. Нещо повече, витамин А, открит в портокалите, лимоните и лайма, оказва помощ за поддържане на кожата здрава и блестяща, заключи диетологът.

По-рано съветският диетолог Михаил Гинзбург назова най-полезните храни през лятото. Той посъветва отслабващите да дават желание на плодове, зеленчуци, кисело-млечни питиета, както и зърнени храни и горски плодове.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР