Австралийският съд отложи жалбата на сръбския тенисист Новак Джокович, който

...
Австралийският съд отложи жалбата на сръбския тенисист Новак Джокович, който
Коментари Харесай

Пореден обрат с Ноле! До няколко часа го задържат отново

Австралийският съд отсрочи жалбата на сръбския тенисист Новак Джокович, който оспори решението на управляващите на страната за наново отменяне на визата и депортирането му. Съдът би трябвало да се произнесе в неделя сутринта българско време, стана ясно от думите на арбитър Антъни Кели, заяви Българска телеграфна агенция, базирайки се на вестник " The Age ".

По-рано през днешния ден австралийският министър на имиграцията Алекс Хоук реши да анулира наново визата на Джокович и да го депортира. Адвокатите на тенисиста обявиха, че имат намерение да се борят, с цел да подсигуряват, че Ноле може да остане в страната по време на производството и да взе участие в Откритото състезание по тенис на Австралия, което стартира в понеделник в Мелбърн.

Делото ще отиде във федерален съд в Австралия. Спортистът може да остане в страната, до момента в който съдът не прегледа законосъобразността на решението на министъра да анулира визата му и не вземе дефинитивно решение по случая . Джокович ще остане на независимост още няколко часа. В 8 часа сутринта в събота той би трябвало да се яви за разпит пред имиграционните управляващи. След това ще може да бъде в офиса на юристите си, а в неделя сутринта би трябвало да се яви още веднъж в съда. Това значи, че Джокович ще бъде задържат в събота сутринта, заяви ББС.

Адвокатите на Джокович са подали искане за смяна на мястото на задържането на техния клиент, базирайки се на " съображения за сигурност ". По време на срещата съдията се съгласи да добави заповедта, с цел да могат страните да се спогодят къде ще бъде краткотрайно държан тенисистът.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР