Австралийският рекламист Давид Дрога бе отличен за цялостни постижения на

...
Австралийският рекламист Давид Дрога бе отличен за цялостни постижения на
Коментари Харесай

Давид Дрога сред големите победители на наградите Clio 2019

Австралийският рекламист Давид Дрога бе отличен за цялостни достижения на 60-ата юбилейна гала по връчването на премиите Clio за триумфи в рекламната промишленост през миналата година. Тя се организира в Ню Йорк, а водещ на събитието беше носителят на „ Еми “ Анди Коен.

Нестандартни хрумвания на Дрога са въодушевили хиляди хора по целия свят - един от примерите за това е акцията “Decode Jay Z ”. Когато от софтуерната компания Microsoft се обръщат към Давид да популяризира Bing Maps измежду младежите, а Jay Z желае да промотира биографичната си книга, рекламистът сплотява двата си клиента. Така историята на рап изпълнителя е сложена в подтекст, на местата, които са разказани по страниците, и те могат да бъдат прегледани онлайн, в географската карта на Bing (вижте видеото по-долу).

Друг огромен победител от премиите Clio е Barbie на компанията за детски играчки Mattel, който бе избран за най-иконичен бранд. Бяха раздадени и още три специфични наградата – за рекламист, организация и мрежа на годината, като тях печелят надлежно Burger King, McCann New York и BBDO Worldwide.

Най-добрите акции се класират в 4 категории – Grand, Gold, Silver и Bronze. Освен за триумфи в рекламата, награди Clio се раздават също и за мода и хубост, спорт, музика, забавление и здраве. Разгледайте носителите на статуетки тук.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР