Австралийският пианист и композитор Иън Мънро пристига за първи път

...
Австралийският пианист и композитор Иън Мънро пристига за първи път
Коментари Харесай

Иън Мънро за първи път в България

Австралийският пианист и композитор Иън Мънро идва за първи път в България, с цел да свири с Класик Арт струнен квартет и отбор. Концертът ще се състои на 6 ноември, вторник в камерна зала „ България ”. Концертът е част от програмата „ Дебюси, Мънро, Кьохлин и Крейн ” и е с присъединяване на Михаил Михайлов – валдхорна и Явор Добрев – кларинет.

Кариерата на Иън Мънро стартира с поредност награди на състезания в Испания, Италия, Португалия и Англия. От тогава до през днешния ден Иън е изнесъл 60 концерта в над 30 страни и записва за Hyperion, ABC classics, за Радио BBC и ABC. След като печели първа премия в интернационалния конкурс „ Кралица Елизабет ” за композитори през 2002 година, неговите произведения са изпълнявани от доста водещи ансамбли в Австралия, Англия, Съединени американски щати, Австрия и Германия.

„ Камерното свирене е в основата на всички върхове в музиката. Добрите музиканти споделят пристрастеност, израз на хубост и страст сред себе си и публиката. Ние се стремим да обхванем разнородни жанрове и да разгърнем концепциите си. Благодарим на Иън, че се отзова на нашата покана и дружно ще творим хубост на камерна сцена „ България ”, сподели Кристиана Алипиева началник на КласикАрт квартет.

КласикАрт квартет е учреден през 2017 година като още с първия си концерт показва произведение, написано особено за тях. Квартетът стартира сезон 2017-2018 година под патронажа на Софийската филхармония и с задача да покаже изключителни създатели и музиканти. КласикАрт се гордее с богат репертоар, който включва както модерни композитори, по този начин и класици.

Музикантите на Класик Арт квартет са: Людмил Ненчев (цигулка), Цветелина Попова-Стайкова (цигулка), Евгения Димова-Бааджиева (виола) и Кристиана Генова-Михайлова (виолончело). Всички те заемат водещи позиции в огромните оркестри в София, могат да се похвалят със сериозна автобиография и голям брой награди. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР