Австралийският медиен магнат Рупърт Мърдок обяви, че няма да разширява

...
Австралийският медиен магнат Рупърт Мърдок обяви, че няма да разширява
Коментари Харесай

Дигиталните медии ударили вестникарската империя на Мърдок

Австралийският медиен магнат Рупърт Мърдок разгласи, че няма да уголемява вестникарската си империя, признавайки, че цифровата реклама " е била неимоверно разрушителна за пазара на печата " и някои от неговите вестници се борят за оцеляването си, съобщи " Гардиън ", като се базира на Ройтерс и АП.

В тирада пред годишното общо заседание на компанията News Corp, в която до 2010 година беше и българската bTV, в Лос Анджелис в сряда той похвали изпълнителния шеф Робърт Томсън за начина, по който се оправя с провокациите, отправени от колосите Гугъл и Фейсбук, като обезпечава безвъзмезден достъп до новинарското наличие на компанията.

Мисля, че до момента сме се справили доста добре в компенсирането на изгубените доходи от реклама в огромните вестници, само че това продължава да бъде сериозен проблем, сподели Мърдок.

На срещата, продължила 26 минути, Мърдок отговори единствено на три въпроса. На един от тях - за това дали компанията вероятно би придобила повече вестници, 86-годишният ръководител на News Corp отговори негативно и изясни, че той и хората му са ангажирани да поддържат жизнеспособни медиите, които към този момент имат.

" Мисля, че трите ни огромни триумфа са трите национални вестника: " The Wall Street Journal ", " The Times in London " и  " The Australian ". Останалите издания, доста от тях към момента са жизнеспособни, само че се борят за оцеляване ".

В Австралия News Corp издава " Daily Telegraph ", " Herald Sun " и " Courier Mail ", както и " the New York Post ", а във Англия - " The Sun ".

Мърдок, синовете му Лачлан и Джеймс Мърдок и други шефове в News Corp, които се стремят към преизбиране, са получили болшинството от гласовете на акционерите, съгласно предварителните резултати, уточни Мърдок. Предстои публикуването на окончателните резултати.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР