Австралийските и японските власти обявиха разширяване на списъците със санкции

...
Австралийските и японските власти обявиха разширяване на списъците със санкции
Коментари Харесай

Япония и Австралия разширяват санкциите срещу Русия

Австралийските и японските управляващи оповестиха разширение на описите със наказания против съветски организации и длъжностни лица на фона на спора в Украйна. Сидни включи двама милиардери, свързани с минната промишленост, а Токио се насочи към военната промишленост и един експортьор на оръжие.

" Австралия към този момент има двама милиардери, свързани с бизнес ползи в Австралия - Олег Дерипаска и Виктор Векселберг ", съобщи австралийският министър на външните работи Марис Пейн в изказване в петък, като добави, че държавното управление приветства кардиналното решение на австралийските компании да се откажат от връзките си с Русия " в символ на митинг против противозаконната и неоправдана война на Москва против Украйна ".

Виктор Векселберг е съветски вложител в региона на енергетиката. Съобщава се също, че той се интересува от компания, която работи с австралийската Origin Energy по газов план в басейна Биталу в Северната територия, макар че компанията отхвърля присъединяване му в плана.

 

Олег Дерипаска е създател на алуминиевия колос " Русал " и неговата компания майка En+ Group.

Бизнесмените са най-новите попълнения в листата с 41 съветски предприемачи и членове на техните фамилии, на които към този момент са наложени стопански наказания в Австралия.

Япония разгласи, че постанова наказания на още 15 физически лица и девет организации, в това число на държавния експортьор на оръжие " Рособоронекспорт ", на говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова, както и на производители на военно съоръжение.

По данни на финансовото министерство Токио към този момент е наложил ограничаващи ограничения, като да вземем за пример заледяване на активи на 76 физически лица, седем банки и 12 други организации. Мерките бяха подхванати в отговор на настъплението на Русия в Украйна.

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР