Австралийски роднини на мъртви или изпратени в затвора бойци на

...
Австралийски роднини на мъртви или изпратени в затвора бойци на
Коментари Харесай

Австралия ще репатрира съпруги и деца на бойци от Ислямска държава

Австралийски родственици на мъртви или изпратени в пандиза бойци на групировката „ Ислямска страна “ са на път за Сидни, оповестиха локални медии през днешния ден, предава Ройтерс.

Австралия стартира противоречиво репариране на десетки австралийски дами и деца от сирийски бежански лагери. Най-напред, през 2019 година бяха избавени 8 деца и внуци на двама мъртви бойци на ИД от сирийския бежански лагер, само че до момента репатрирането на други беше арестувано.

Australia begins repatriating wives and children of ISIS fighters

Четирите дами и 13 деца са напуснали през вчерашния ден следобяд бежанския лагер „ Ал Родж “ в Северна Сирия и са минали границата с Ирак, с цел да се качат на аероплан за Австралия, оповестиха в. „ Сидни морнинг хералд “ и телевизия Ей Би Си.

Говорител на министъра на вътрешните работи Клеър О`Нийл отхвърли коментар.

Местни медии предадоха, че някои от дамите може да бъдат упрекнати в тероризъм или за незаконно влизане в Сирия.

Премиерът Антъни Албанезе сподели през днешния ден, че държавното управление ще работи в сходство с  препоръките на националните служби за сигурност.

В Австралия решението за репатриране е противоречиво и опозиционният водач Питър Дътън през днешния ден сподели, че този ход не е в полза на страната, „ изключително тъй като те са били дружно с хора, които ненавиждат нашата страна, ненавиждат нашия метод на живот “.

Репатрирането следва образеца на Белгия, Франция и Съединени американски щати, които върнаха свои жители от сирийки лагери, въпреки че в някои случаи съображения за сигурност забавиха процеса, в това число във Англия.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР