Австралийската Филип Айлънд“ често е определяна като една от най-хубавите

...
Австралийската Филип Айлънд“ често е определяна като една от най-хубавите
Коментари Харесай

Очаквайте на живо: Гран При на Австралия в MotoGP

Австралийската „ Филип Айлънд “ постоянно е определяна като една от най-хубавите писти в календара на международния първенец по мотоциклатизъм, само че през последните две години тя бе не част от MotoGP поради пандемията от ковид. Днес обаче Гран При на Австралия се завръща, а конкуренцията ще бъде основна в борбата за международната купа за 2022 година.

В нея Фабио Куартараро към момента задатък по отношение на Франческо Баная, само че той към този момент е едвам 2 точки, откакто преди седем старта той бе цели 91. Това значи, че успеха за водача на Ямаха през днешния ден е меко казано наложителна, защото се чака Дукати да има преимущество на надпреварите в Малайзия и Валенсия, с които ще приключи сезона.
 Хорхе Лоренцо за сезон 2022: Най-доброто Дукати против най-слабата Ямаха Хорхе Лоренцо за сезон 2022: Най-доброто Дукати против най-слабата Ямаха
На стартовата решетка на „ Филип Айлънд “ Куартараро ще заеме петата позиция, до момента в който Баная ще бъде трети на първата редица. Между двамата ще застане и Алейш Еспаргаро, който също е част от борбата за купата, само че той е по-скоро новобранец в нея. Испанският водач на Априлия изостава с 20 точки по отношение на Куартараро преди финалните три старта за годината.
 Хорхе Мартин завоюва полпозишъна в Австралия, Баная отново потегля пред Куартараро Хорхе Мартин завоюва полпозишъна в Австралия, Баная отново потегля пред Куартараро
От полпозишън пък надпреварата ще стартира Хорхе Мартин, който във вчерашната подготовка съумя да усъвършенства деветгодишния връх на Хорхе Лоренцо на австралийското трасе, печелейки своя трети полпозишън за сезона. До него на първия ред ще се подреди Марк Маркес, който е и последният победител в Гран При на Австралия.

Състезанието за Гран При на Австралия, 18-ти кръг за сезон 2022 в MotoGP, започва в 6:00 часа българско време и ще може да бъде следено онлайн със Sportal.bg .

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР