Австралия в последно време стана известна като една от страните

...
Австралия в последно време стана известна като една от страните
Коментари Харесай

Кирил Петков дава 75 лв. на Джокович да се ваксинира

Австралия напоследък стана известна като една от страните с най-строги ограничения против неимунизирани жители. 
Връх на репресиите стана недопускането на сръбския тенисист Новак Джокович до шампионата Australian Open. Сърбинът бе арестуван на влизане в страната, тъй като не е имунизиран и тъй като съгласно австралийските управляващи не е дал основателна здравна причина за това. 
***
Това се трансформира в международен въпрос - доста нации и водачи по света реагираха, обществените мрежи полудяха. 
Безпрецедентно и невиждано в международната история - един от непредвидените резултати бе обединяването на народите от Балканския полуостров, солидарни с огромния тенисист. 
За Сърбия и сърбите е ясно - те си поддържат своя човек, както ние поддържаме от национално възприятие хасковлията Григор Димитров и на корта, и в любовта. 
Президентът на Сърбия Александър Вучич изказа от името на сръбския народ цялостна и безусловна поддръжка на най-хубавия тенисист. 
Но сходна поддръжка Джоката получи и от албанци, македонци, българи, румънци и всевъзможни балкански субекти. От буре с барут Балканите се трансфораха в симфоничен оркестър на солидарността. 
Българи и македонци се прегърнаха и не помниха разликите си по исторически и кръчмар-бабаитски въпроси - в името на Джоката! Македонците като във краткотрайно помирение стопираха да изнасят историята ни в бурета. Българите в ентусиазъм на милосърдие провидяха в съседите независим народ със своя млада еднаквост и личен език. 
Слави Трифонов изпя от диванчето си ария за храбрия Джоко-Джоко и се раздаде на публиката без излишък - от извивките му даже косата на Джокович малко се накъдри. 
Най-хитро и хуманно постъпи Кирил Петков, който даде обещание на Джокович поддръжка от 75 лева, в случай че тенисистът направи цялостен курс на имунизация. 
" Преди всичко би трябвало да сме хора, а и здравето е най-важно - поддържа го Асен Василев. - Въпреки че Новак Джокович не е пенсионер и не е български жител, плановете на бюджета демонстрират, че можем да си позволим този насърчителен жест. Само Джоката да прояви разсъдък! "  
Реакции имаше и в доста други страни. 
Президентът на Франция Еманюел Макрон, който неотдавна разгласи обществено, че желае да побърка от ограничения неимунизираните французи, сподели, че по принцип  поддържа всевъзможни ограничения срещу неимунизирани - но още по-принципно е сърдит на австралийците поради провалената договорка с подводниците, по тази причина и по проблема на Джокович с Австралия взема страната на Джоката. 
" Мачкай, Новак, убий ги тия мошеници! Влез им неимунизиран и ги разбий. Тия ме изпържиха с милиарди, нуклеарни подводници щяха да поръчват, па си питаха диджеридуто и ме изпързаляха. Цяла Франция е с теб, Джока! " - разгласи Макрон от името на страната си. 
После се сети, че Франция поема Председателството на Съвета Европейски Съюз и може да приказва от името на целия Съюз:
" Мачкай, Джока, целият Евросъюз е с тебе! "

Звукът на обичайния австралийски инструмент диджериду убива всевъзможни организми, само че имунизациите в Австралия са наложителни и даже не дават по 75 лева
***
Неочаквано, чешки литературни кръгове също излязоха с остра декларация против Австралия, като извадиха остарял роман на Ярослав Хашек - " Грехът на поп Ондржей ".
В този разказ горкият патер Ондржей, въпреки че живял извънредно праведно през целия си житейски път, бил затворен десетки години в Чистилището, чакайки дефинитивна задгробна присъда. В последна сметка патерът е наказан да прекара хиляди години в Чистилището, единствено тъй като - макар извънредно праведния си живот - веднъж писал писмо до брат си в Австралия, а пък Австралия съгласно някои тълкувания принадлежи към антиподите.
Прилагаме вместо заключение на нашето ревю - финала на този прелестен роман от чешкия класик и хуморист.
***
(...)
- Свещеникът Ондржей се осъжда на 15 000 години насилствен престой в Чистилището с приспадане на предшестващите 22 години авансово задържане. 
Основание.
В своята книга " De retractatione, vel librorum recensione " (лат. - " За наново разглеждане, или за цензурното проучване на книгите " ), датирана 415 година след рождението на Христа, учителя на църквата св. Августин прогласява вярата в антиподите за разкол. А защото Австралия принадлежи към антиподите, то и вярата в съществуването на Австралия е греховно осквернение, което се удостоверява и утежнява посредством изпращане от страна на обвинения писмо до брат му към антиподите в Сидни. Като смекчаващи условия се вземат под внимание безспорната целомъдреност и чистосърдечното и цялостно самопризнание на виновността на подсъдимия патер Ондржей пред съда.  
- Не плачете - утешаваха наказания ангелите, - нещо сходно постоянно би могло да ви се случи и пред какъв да е висш съд на Земята.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР