Австралия призова за разследване на произхода на вируса. Германия и

...
Австралия призова за разследване на произхода на вируса. Германия и
Коментари Харесай

Назрява ли глобално недоволство срещу Китай заради коронавируса?

Австралия прикани за следствие на произхода на вируса. Германия и Англия се двоумят още веднъж по отношение на поканата към китайския софтуерен колос Huawei. Американският президент Доналд Тръмп упрекна Китай в разпространяването на болестта и се стреми да го накаже. Някои държавни управления желаят да съдят Пекин за вреди и компенсации, поради ковид , написа американският вестник The New York Times в своя публикация, показана от организация Фокус. 
В целия свят се разраства неодобрение против Китай поради неуспеха му да овладее рецесията първоначално, което спомогна за разпространението на ковид по света, създавайки надълбоко поляризирана борба на хрумвания и възвръщайки упоритостта на Китай да запълни вакуума на водачеството, оставен от Съединени американски щати.
Китай, който в никакъв случай не е схватлив към външна рецензия и внимава да не загуби вътрешния си надзор и икономическата доминация, реагира нападателно, комбинирайки здравна помощ за други страни със сурова националистическа изразителност и смесвайки претенции за признателност с икономическите закани. Резултатът единствено добави инерция към противоположния удар и възходящото съмнение към Китай в Европа и Африка, подкопавайки стремежи имидж на Китай като великодушен световен артист.
Още преди вируса Пекин демонстрира изострен метод към връзките с обществеността, нападателен жанр, наименуван дипломация " Войнът Вълк ", кръстен на два ултрапатриотични китайски кино лентата, представящи злите заприказва и огнената крах на ръководени от американци задгранични наемници
С ясно поощряване от страна на президента Си Дзинпин и мощния департамент за агитация на Китайската комунистическа партия, по-младото потомство китайски дипломати потвърждава своята преданост с предизвикателно националистически и от време на време заплашителни послания в страните, където са основани.
След появяването на вируса тонът единствено се изостри, мярка за това като какъв брой сериозна заплаха китайските водачи виждат вируса за позициите си вкъщи, където той подхранва гнева и унищожава икономическия напредък, както и в отслабените му позиции в чужбина.
Дори в европейски страни като Германия " недоверието към Китай се е нараснало толкоз бързо с идването на вируса, че никое министерство не знае по какъв начин да се оправи с него ", сподели Анджела Станцел, китайски специалист от Германския институт по интернационалните въпроси и сигурност.
В Германия, както и във Англия, в допълнение към новите въпроси по отношение на целесъобразността на потреблението на Huawei за нови 5G системи, се ускориха и опасенията за взаимозависимост от Китай за жизненоважни материали и медикаменти .
Франция, която обичайно има положителни връзки с Пекин, също беше ядосана от сериозни изказвания на китайски дипломати, в това число обвиняване, че французите съзнателно са оставили по-възрастните си поданици да умрат в старешки домове. Това провокира изобличение от външния министър на Франция Жан-Ив Льо Дриан и яд от депутатите, макар ранната реципрочна замяна на здравна помощ като маски.
Наскоро немското държавно управление се оплака, че китайските дипломати упорстват за писма за поддръжка и признателност за помощта и напъните на Пекин против вируса от държавни чиновници и ръководители на огромни немски компании.
Същото е и в Полша, сподели в изявление посланикът на Съединени американски щати във Варшава Джорджет Мосбахер, описвайки китайския напън върху президента Анджей Дуда да се обади на Си Дзинпин и да му благодари за помощта, диалог с който управляващите в Пекин се хвалят вкъщи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР