Авокадото, което някои мислят за зеленчук, всъщност е плод, просто

...
Авокадото, което някои мислят за зеленчук, всъщност е плод, просто
Коментари Харесай

Ползата от най-мазния плод

Авокадото, което някои мислят за зарзават, в действителност е плод, просто не е толкоз сладостен, колкото се чака нормално от плодовете, по тази причина пък е доста по-полезен от някои сладки плодове.

Колкото и необичайно да звучи, това е лоен плод. Мазнините, които се съдържат в авокадото, се усвояват елементарно и бързо от организма, защото зеленият плод е богат и на ненаситени мастни киселини.

В него на практика отсъстват въглехидратите, само че в случай че постоянно хапвате авокадо, забравете фантазиите си за стройна фигура, защото калоричността на авокадото е 223 калории за 100 грама.

Но един път седмично можете да хапнете ястия с добавка от авокадо, тъй като то е доста богато на минерални субстанции, микроелементи и витамини.

Тъй като авокадото съдържа огромно количество витамин В и Е, то защищава от инфаркт и оказва помощ по-лесно да се справите със стресовите обстановки.

 Резени Авокадо

Освен това този магически плод оказва помощ и за забележимото изглаждане на съществуващите към този момент бръчици на лицето и защищава от появяването на нови с помощта на чудесните си съставки.

Трябва доста деликатно да почистите авокадото, тъй като кората и семките му освен че не стават за ястие, само че са богати на субстанции, които ще навредят на здравето ви.

Изберете меко авокадо, а в случай че е твърдо, го оставете да престои една нощ в книжен плик с една ябълка, това ще го накара на сутринта да е меко като масло.

Разрежете го на две, без да срязвате костилката му. Просто прокарайте ножа по цялата му повърхнина. След това стиснете в горната част авокадото и раздалечете долните две елементи, с цел да извадите костилката.

Авокадото, един път обелено, доста бързо потъмнява. За да запазите приятния му зелен цвят, би трябвало леко да го напръскате с лимонен сок. Най-известното ядене с авокадо е сосът гуакамоле.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР