Авокадото е плод, богат на мононенаситени мазнини. Човешкото тяло лесно

...
Авокадото е плод, богат на мононенаситени мазнини. Човешкото тяло лесно
Коментари Харесай

Защо да ядем повече авокадо?

Авокадото е плод, богат на мононенаситени мазнини. Човешкото тяло елементарно ги преработва в сила, оказва помощ да се всмукват мазнините от другите храни. Добавяйте авокадо в салати и супи. Така тялото ви ще има отбрана против нездравословното въздействие на свободните радикали. Само два плода са задоволителни да обезпечат нужното количество калий в организма.

Калият е електролит и минерал, който е проводник на електричеството в тялото. Играе значима роля в сърдечно-съдовата активност, храносмилането и мускулната функционалност на всички кафези и органи. По предписание ние ядем единствено плода с месото, само че малко хора знаят че костилката е злато.

С нейната приложимост се понижава рискът от тумори, оправя се с холестерола и мазнините. Просто вземете една костилка от плода и настържете от нея прахуляк. Добавя се в чаша кисело мляко или в салата. Дозата за деня е 1/4 ч. л. и не би трябвало да се надвишава, тъй като костилката съдържа танин, а той е потребен в доста дребни дози. Затова не прекалявайте с използването на този лековит прахуляк.

В тъмнозелената си част авокадото е богато на каротеноиди, а те оказват помощ за битката с най-коварната болест - рак. Съдържа цели 11 каротеноиди, тъкмо те защищават от някои типове рак, сърдечни заболявания и недъгавост на макулата.

 авокадо с мед

Плодът се бели като банан, срязва се на две половини, а след това през средата на още две. Костилката на авокадото се резервира, към този момент знаете за какво. Авокадото доста засища, в случай че на обяд хапнете половин плод с обяда си, след 3 часа няма да сте гладни. С него се контролират и равнищата на кръвната захар, по тази причина е уместно за хора с диабет.

Авокадото може да се употребява и като сурогат на мазнината в готвенето. Добавяйте масло от авокадо в супи, смутита, шейкове и салати. Идеална закуска е с рохкаво яйце. Вместо да захранвате вашето бебе с модифицирани храни, авокадото може да е първата храна за вашето детенце. И не на последно място е високото наличие на магнезий в плода.

Съдържа 40 мл магнезий, което е 10 % от целесъобразния дневен банкет за сърцето, бъбреците и мускулите. Не забравяйте този потребен и лековит плод и постоянно го ползвайте в кухнята си.

Прочети също вярно ли ядеш авокадо и по какъв начин да съхраняваме авокадо.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР