Авиоремонтният завод Авионамс ще поддържа новите изтребители F-16, които България

...
Авиоремонтният завод Авионамс ще поддържа новите изтребители F-16, които България
Коментари Харесай

„Авионамс” ще поддържа новите изтребители F-16

Авиоремонтният цех „ Авионамс ” ще поддържа новите изтребители F-16, които България контракти със Съединени американски щати. Първите шест от общо 8 бойни самолета ще дойдат едновременно у нас през 2023 година.

За пръв път след окончателното утвърждение на договорката американската страна и компанията производител на изтребителите F-16 обясниха елементи.

От 2021 до 2023 година български водачи и техници ще се учат в Съединени американски щати по какъв начин да работят с новите бойни самолети. Знанията, симулаторите и цялото съоръжение са включени в цената – 2 милиарда и 100 милиона лв..  От американската страна се чака утвърждение от Конгреса дали страната ни ще получи сред 46 и 60 милиона $ отстъпка.

България е платила за поддръжката на F-16 за 3 години от момента, в който ги получим. А в деня, в който дойдат, щели да са подготвени за хвърчене.

„ Няма никакви орязани качества. Това, което получавате, е най-модерният вид на 4-то потомство военен аероплан в света. Поддръжката е част от пакета, българските военновъздушни сили ще решат къде да се съхраняват самолетите. Очакваме да са в авиобазата Граф Игнатиево и да се поддържат в завода „ Авионамс ”, който е част от програмата за индустриално съдействие ”, шефът „ Международно бизнес развиване на F-16 ” в „ Lockheed Martin " Джим Робинсън.

„ България ще стане още по-надежден сътрудник, ще понижи зависимостта си от съветски военни уреди и ще укрепи националната си сигурност. Ако разделите самолетите, които ще получи България и съпътстващото съоръжение, то може да ви се коства доста при първата покупка, само че по-късно ще са доста по-евтини от единичната цена ”, съобщи заместник-ръководителят на дипломатическата задача на Съединени американски щати в София Джъстин Фридман.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР