Аварийна подмяна на дъждоотвеждаща тръба на хасковската ул. "Пионер" извършва

...
Аварийна подмяна на дъждоотвеждаща тръба на хасковската ул. "Пионер" извършва
Коментари Харесай

Аварийна подмяна на дъждоотвеждащ тръбопровод предприе община Хасково

Аварийна замяна на дъждоотвеждаща тръба на хасковската ул. "Пионер " прави екип на Общинско дружество "Екопрогрес ", оповестиха от локалната администрация. След многократни опити на ВиК да бъде отприщен провод с дължина от към 60 метра, поради който са били наводнявани къщи край улицата, към този момент се работи по замяна на тръбите. Средствата - към 8000 лв., са от бюджета на общинското дружество, прецизираха от общината.

В Хасково има доста инфарктни точки, насъбрани с времето, които предизвикват вреди на жителите. Част от тях към този момент отстранихме, е показал пред общинския пресцентър кметът Станислав Дечев, който персонално е инспектирал през днешния ден ремонта.

По негови думи да вземем за пример по бул. "България " още предходната година са били направени "джобове " за отклоняване на дъждовната вода в коритото на реката и при последните проливни дъждове по цялото продължение на булеварда е нямало проблеми.

Дечев е добавил, че следва още работа - в града имало места с разнообразни канализационни тръби, които поради противозаконни присъединения и наслагвания вътре в тях не подлежат на отпушване.

Единственият метод бил такива дребни трасета да бъдат сменени, с цел да се предотвратят бъдещи наводнения на къщите и вреди за хората.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР