АТЛАНТА — Активистите за почтеност на изборите искат федерален съдия

...
АТЛАНТА — Активистите за почтеност на изборите искат федерален съдия
Коментари Харесай

Изборни активисти призовават за край на системите за гласуване на Dominion в Джорджия

АТЛАНТА — Активистите за честност на изборите желаят федерален арбитър да подреди на Джорджия да спре да употребява сегашната си изборна система, заявявайки, че е уязвима за офанзиви и има оперативни проблеми, които могат да костват гласоподавателите правото им да гласоподават и да бъдат преброени тъкмо.

По време на правосъден развой, който би трябвало да стартира във вторник, деятели възнамеряват да настояват, че машините за гласоподаване със сензорен екран на Dominion Voting Systems са толкоз дефектни, че са противоконституционни.

Избирателните чиновници упорстват, че системата е сигурна и надеждна и споделят, че страната зависи да реши по какъв начин да организира избори.

Грузия се трансформира в главно изборно поле през последните години, като националното внимание беше ориентирано към нейните избори.

Избирателната система, употребена в цялата страна от съвсем всички гласуващи персонално, включва машини за гласоподаване със сензорен екран, които отпечатват бюлетини с четимо за индивида обобщение на определените...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР